Babaeski Kırklareli'de kadın muhtardan 'kadınlar kahvesi'

Kırklareli'de kadın muhtardan 'kadınlar kahvesi'

Paylaş
Kırklareli'de kadın muhtardan 'kadınlar kahvesi'

Kırklareli'de kadın muhtardan 'kadınlar kahvesi'

Metin KARAKUŞ / BABAESKİ, (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Müsellim Köyü’nde, Bayan Muhtar Sebahat Bozkurt Yakut, köy kadınlarının boş zamanlarını geçirebileceği “Kadınlar Kahvesi” açtı. İki erkek rakibini geride bırakarak son yerel seçimde muhtar seçilen Bozkurt'un girişimiyle açılan Kadınlar Kahvesinde köy kadınlarının boş zamanlarını geçirip ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri eğitimler verilmeye başlandı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitiren evli ve 1 çocuk annesi Melahat Bozkurt, yarıda bırakmak zorunda kaldığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin 3'üncü sınıfına kayıt yaptırıp devam ederken, geçen yıl da Açık Öğretim Fakültesi Tarım Meslek Yüksek Okulu'nu kazandı. İki üniversitede de eğitimini sürdüren Bozkurt, 31 Mart'ta yapılan seçimlerde aldığı 135 oyla, 2 erkek rakibini geçerek, köyünün ilk kadın muhtarı oldu. Seçilmesinin ardından yenilikçi çalışmalarıyla adından söz ettiren Bozkurt, bunlara bir yenisini daha ekledi. Muhtar Sebahat Bozkurt Yakut, köy kadınların boş zamanlarını değerlendirmeleri ve ev ekonomilerine katkı sağlamaları için Kadınlar Kahvesi açtı.

Açılan Kadınlar Kahvesinde, köy kadınları boş sohbet ve oyun yerine, tarhana, kuskus, erişte, turşu, salça, pekmez, bal, hayvan bakımı, lavanta ekimi, kooperatifçilik ve konserve yapımı gibi yararlı bilgileri içeren kurslar gördüğünü söyleyen Muhtar Bozkurt ve kadınlara ilk eğitimde Babaeski İlçe Gıda, Tarım ve Orman Müdürü İsmail Küçük de eşlik etti. Küçük tarafından, köyde lavanta yetiştiriciliği ve mavi yemiş (yaban mersini) konulu seminer verildi.

Başarının arkasında köyün kadınlarının kendisini ciddi bir şekilde desteklemesinin geldiğini belirten Muhtar Sebahat Bozkurt Yakut; “Müsellim Köyü'nde iki hafta önce gerçekleştirilen ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği lavanta yetiştiriciliği eğitiminden sonra köyde bu kez de önceki akşam kooperatifçilik ve mavi yemiş (yaban mersini) konusunda yeni bir eğitim çalışması düzenlendik. Kırklareli Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Babaeski İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantıda, köy kadınlarımıza; tarımsal kalkınma kooperatiflerinin kuruluş ve çalışma prensipleri ile bilgiler verildi. Daha sonra Trakya bölgesinde ekilebilecek alternatif ürünler arasında yer alan mavi yemişle (yaban mersini) ilgili toprak ve su isteği, budama ve hasat özellikleri anlatıldı. Ayrıca kadınlara konserve yapımı ile ilgili pratik bilgiler aktarıldı. Toplantımız köy kadınlarımız tarafından yapılan kuskus ve turşunun konuklara ikramıyla sone erdi" diye konuştu.

Haberin Devamı