Kırklareli Kırklareli'de Lavanta Günleri, renkli görüntülere sahne oldu

Kırklareli'de Lavanta Günleri, renkli görüntülere sahne oldu

Paylaş
Kırklareli'de Lavanta Günleri, renkli görüntülere sahne oldu

Kırklareli'de Lavanta Günleri, renkli görüntülere sahne oldu

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de düzenlenen 1'nci Lavanta Günleri, mor tarlalarla renkli görüntülere sahne oldu.

Kırklareli Valiliği himayesinde Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde gerçekleştirilen 1'nci Kırklareli Lavanta Günleri, cumartesi günü Demircihalil Köyü Aicha Lavanta Bahçeleri'nde Vali Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin ile davetlilerin katılımıyla ilk lavanta hasadının yerli ve milli makinamızla gerçekleşmesiyle başladı.

Vali Bilgin, lavantanın tarım turizmi açısından çok önemli olduğunu belirterek, kentte tıbbi aromatik bitki ekiminin arttığını, lavantanın kıraç alanda ikinci sınıf tarım arazilerinde daha çok verim getiren bir bitki olduğunu ifade etti. Sadece üretim alanında değil, agro turizm alanında da lavantanın büyük önem taşıdığını söyleyen aktaran Bilgin, "Agro turizm dediğimiz tarıma dayalı turizmi teşvik eden çok önemli bir ürün lavanta. Lavanta bu işin sembolü, başlangıcı, bir ayağıdır. Kırklareli' sahip olduğu potansiyelleri yeni yeni kullanmaya başladı. Lavantayla birlikte tıbbi aromatik bitkilerin son dönemde ilimizde yaygınlaştığını görüyoruz. Lavantayı fide desteğinden satışına kadar her alanda en üst düzeyde destekleyip ilimize yeni bir alan açılmasını sağlamaya çalıştık. Kırklareli Lavanta Günleri etkinliği bu manada bence çok önemli bir başlangıç. Bundan sonra bu etkinlik sadece agro turizm değil, ilimizin sosyokültürel alanında ve tanımında, ekonomik ve sosyal gelişmişliğinde çok ciddi bir ivme yaratarak ilimize katkı sağlayacak" dedi.

Kırklareli Lavanta Günleri etkinlikleri kapsamında gün boyunca doğal stüdyo lavanta tarlarında kurgusal dekorlar arasında fotoğraf çekimleri, stantlarda yöresel ürün satışları, konserler ile 'Çok Gezenti' programı yapımcı ve sunucusu Burak Akkul'un kitap imza etkinlikleri gün boyu devam etti.

Haberin Devamı