Kırklareli Kırklareli'de miniklere, 'Stem Academy' eğitimi

Kırklareli'de miniklere, 'Stem Academy' eğitimi

Paylaş
Kırklareli'de miniklere, 'Stem Academy' eğitimi

Kırklareli'de miniklere, 'Stem Academy' eğitimi

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Üniversitesi Toplumsal Alana Katkı Projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine 'STEM Academy' projesi kapsamında eğitimi verildi.

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Bilişim Kulübü öğrencileri, STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma ile Gazi İlkokulu öğrencilerine, fen bilimleri, matematik gibi dersleri ezber sisteminden çıkartıp, öğrenmeleri amacıyla geliştirdikleri proje kapsamında eğitim verdi.

Gazi İlkokulu öğretmenleri Nisa Dilek Tuna ile beraber Gaziilkokulu 4'ncü sınıftan 23 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen projede; çocuklar kulüp öğrencilerinin mentörlüğünde önce Mbot kitlerini kurdu ardından kurdukları bu kitleri kodlayarak çalıştırmayı öğrendi. Günün sonunda çok eğlendiklerini ve mühendis olmayı daha çok istediklerini ifade eden öğrencilere öğretmenleri ve velileri de eşlik etti.

Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan Ünal Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bora Aslan, Arş. Gör. Burak Beynek ve Arş. Gör. Ayşe Akpınar’ın koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlikte bu tip aktivitelere katılmanın çocukların gelişiminde küçük yaşlardan itibaren problem çözme yeteneklerine katkı sağlandığı vurgulandı. Bütün aşamaları başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verildi.

Haberin Devamı