Ekonomi Kırklarelili taksicilerin isteği: Yat mazotundan biz de faydalanalım

Kırklarelili taksicilerin isteği: Yat mazotundan biz de faydalanalım

Paylaş
Kırklarelili taksicilerin isteği: Yat mazotundan biz de faydalanalım

Otogara gelen yolcuları, şehrin her yanına götüren taksiciler dertli mi, dertli... “Devlete, belediyeye, benzinciye, tamirciye, lastikçiye, sigortaya çalışıyoruz. Bize bir şey kalmıyor. Bari yakıt ucuzlasın” diyorlar.

BAŞKALARINA ÇALIŞIYORUZ

Kırklareli otogarında, belediyeye ait bir taksi durağına konuk oluyoruz. Müşteri bekleyen bir grup taksicinin sohbetinin tam ortasına düşüyoruz. Taksiciler adına Ertan Kasırga (48) konuşmaya başlıyor: “İşleri şöyle böyle, idare ediyoruz. En büyük sıkıntımız mazot fiyatları. Biz taksiciler; devlete, belediyeye, benzinciye, tamirciye, lastikçiye ve de sigorta şirketlerine çalışıyoruz. Emekli olmayan taksiciler, Bağ-Kur primlerini ödeyemiyor.”

YABANCI BAYRAKLI YATLAR

Ertan Kasırga’nın konuşmasına, diğer şoförler de katılıyor. Hepsinin ortak görüşü şu: “Tarife 12-13 lira da yazsa biz, halktan ve öğrenciden, 10 lira alıyoruz. Bunun yarısı mazota gidiyor, gerisini siz düşünün. Öncelikle yakıt fiyatlarının düşmesi. Sonra; yatına yabancı ülke bayrağı takan zengine, mazot kaç liradan veriliyorsa, çiftçiyle bize de aynı fiyattan verilsin. Dahası; Bağ-Kur primleri aşağı çekilsin araç sigortaları makul seviyeye indirilsin.”

Haberin Devamı