Kırklareli Kırklareli’nde asfalt sezonu törenle açıldı

Kırklareli’nde asfalt sezonu törenle açıldı

Paylaş
Kırklareli’nde asfalt sezonu törenle açıldı

Kırklareli’nde asfalt sezonu törenle açıldı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ’nde asfalt sezonu törenle açıldı.

Asfalt sezonunun açılış törenine Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç, İstanbul Yol İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Güvenç Aygün ve daire müdürleri katıldı.

Törende yapılan açılış konuşmalarında Genel Sekreter Bilal Kuşoğlu “2019 Yılı İl Özel İdaresi Programı asfalt ödeneği, bakanlıklardan gelen ödenekler ve Köydes ödenekleri ile toplam 133,5 km 2. Kat asfalt 152 projede toplam 192.466 kilit parke taş, menfez inşaatı ve 5 km beton yol planlanmıştır.Şu anda idaremiz yol ve ulaşım hizmetleri müdürlüğünce pür emanet olarak yapılmasına karar verilen 133,5 km 2. Kat asfalt kaplama yollarının ihtiyacı olan asfalt mıcırı, bitüm nakli işleri devam etmekte olup, asfalt kaplaması yapılacak köy yollarında sıkıştırma çalışmaları devam etmektedir. 967 km stabilize kaplamalı köy yollarının greyder ile bakımları, hasarlı bölgelerde malzemeli bakımları yapılmaktadır.Ayrıca İl Özel İdaresi sorumluluk alanında toplam 2575 km köy yolu ağı bulunmaktadır. Bu yollarda bulunan sanat yapılarında (köprü, menfez ve büz seçişlerinin) gerekli bakım onarım çalışmaları yapılmakta olup, işaretleme montaj ve montajlı işaretlerin bakım- onarım çalışmaları da devam etmektedir.Bahsi geçen çalışmalar neticesinde köylerimiz ve tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve sürekli ulaşım imkânı sağlanmaktadır.İl Özel idaresi olarak bütçe imkanlarımız doğrultusunda mahalli ve müşterek olmak şartıyla ilimiz köylerinin imar, yol, su, kanalizasyon, çevre, acil yardım ve kurtarma, orman köylerinin desteklenmesi ve ağaçlandırılması, altyapı, sağlık tarım, sanayi ve ticaret, sosyal hizmet ve yardımlar, ilk ve orta öğretim kurumlarının yeni okul yapımları, mevcut okulların bakım ve onarımı ile diğer ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 2019 yılı İl Özel İdare bütçesi de bu amaçlar çerçevesinde hazırlanmıştır. İl Özel İdaresi’nin bahsi geçen tüm çalışmalarının yürütülmesi için ödenek tahsisi yapan il genel meclisimizin değerli üyelerine KÖYDES ödeneğinin artışına katkılarından dolayı Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz’a, AFAD Başkanlığı ve Bakanlık ödeneklerinin ilimize kazandırılması konusundaki katkılarından dolayı Valimiz Osman Bilgin’e , planlanan yatırımların yapımında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder. 2019 yılı asfalt sezonunun ilimize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni eder. Allah’ tan kazasız belasız sezonu tamamlamayı nasip etmesini dilerim” dedi.

Ardından; İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın sezon açılış duasını yapmasıyla tören sona erdi. Daha sonra Vali Osman Bilgin , Genel Sekreter Bilal Kuşoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Güvenç Aygün , hep birlikte çalışmaları yerinde görmek üzere Kavaklı-İnece yoluna gittiler. Burada kazasız belasız bir iş sezonu geçirilmesi amacıyla bir kurban kesildi ve dualar edildi ve ardından asfalt sezonu başlatıldı.

Haberin Devamı