Spor Kırkpınar'da altın kemer heyecanı

Kırkpınar'da altın kemer heyecanı

Paylaş
Kırkpınar'da altın kemer heyecanı

650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Er Meydanı'nda güreşler 3. gününde devam ediyor

Deste, orta ve başaltı boylarda başlayan çeyrek finallerinde davul zurna eşliğinde güreşen pehlivanlar, yarı finale çıkmak için mücadele veriyor.

Güreşlerin final gününde alınan güvenlik önlemleri Başbakan Erdoğan’ın kente gelecek olması nedeniyle artırıldı. Tunca Nehri’nde dalgıç polisler bomba araması yaparken, dün protokol üyeleri ile ağa tribününe sıcak hava nedeniyle kurulan açık havada soğuk buhar püskürten klimaları, Başbakan Erdoğan’ın protokol tribününe oturacak olması nedeniyle güvenlik amaçlı başbakanlık korumaları tarafından kaldırıldı.

Ayrıca protokol tribününü önü de çelik polis bariyerleri ile kapatıldı. Başpehlivanlık çeyrek final güreşleri, saat 12.15’de başladı ve Ahmet Kavakçı, Recep Kara ile Gökhan Arıcı, Fatih Atlı ile, Osman Aynur, Ali Gürbüz ile, Salih Torun ise Şaban Yılmaz ile eşleşti.

Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan, omzundan sakatlanınca güreşi bırakan Osman Aynur yenildi ve yarı finale Ali Gürbüz ve rakiplerini yenen Recep Kara, Fatih Atlı ve Şaban Yılmaz yarı finale yükseldi. Yarı final ve final güreşleri gün içinde yapılacak.

FİNALİN ADI ALİ GÜRBÜZ-RECEP KARA

650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarı final mücadeleleri tamamlandı. Ali Gürbüz ve Recep Kara başpehlivanlık için güreşecek.

Er Meydanı’nda yapılan 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 3. gününde yarı finale yükselen Ali Gürbüz ile Fatih Atlı, Recep Kara ile Şaban Yılmaz güreşti.

Ali Gürbüz ile, Fatih Atlı arasındaki güreş yaklaşık 5 dakika sürdü. Gürbüz, yaptığı oyunla rakibi Atlı’nın sırtını yere getirdi. Antalya Belek Belediyesi Güreşçisi Ali Gürbüz zaferini Antalya’dan gelen seyircilerin oturduğu tribüne koşarak hemşehrileriyle paylaştı.

Yaklaşık 50 dakika süren Recep Kara ve Şaban Yılmaz arasındaki güreşi de Kara, kazandı. Finalde, başpehlivanlık için Ali Gürbüz ve Recep Kara’nın güreşini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izleyecek.

KIRKPINAR AĞASI SEYFETTİN SELİM


650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin son gününde 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Güreş Ağası ihalesi yapıldı. İhaleye 2 ağa adayı katıldı. Er Meydanı’nda yapılan ağalık ihalesine iş adamı Seyfettin Selim, eski Kırkpınar Ağalarından Murat Köse’nin oğlu iş adamı Talat Köse katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Belediyesi Meclisi üyeleri ve ağa adayları Er Meydanı’ndaki şeref tribünü önüne kurulu podyumdaki masanın etrafında buluştu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere’nin ağalık bedelini Selim’den Edirne’nin plakası 222 bin liraya çıkarmasını, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de 254 bin lira olmasını istedi. Seyfettin Selim, "Nihan hanımı kırmayarak 222 bin lira olarak alıyorum" diyerek ağalığı kazandı.


Fırat KESKİNKILIÇ/DHA

Haberin Devamı