Siyaset "Kirli planlara prim vermeyeceğiz"
Paylaş
"Kirli planlara prim vermeyeceğiz"

"Kirli planlara prim vermeyeceğiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara- Kırıkkale bölünmüş yolunun Elmadağ rampalarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “Aramıza fitne, fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeden, birbirimizi ‘yaradılanı severiz, yaradandan ötürü’ anlayışıyla sevmek suretiyle yolumuza devam edeceğiz. Çetelere, mafyalara, çeşitli kirli planlara asla prim vermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Ankara- Kırıkkale karayolu Elmadağ rampalarının başkenti 43 ile bağlaması nedeniyle önemli olduğunu söyledi. Elmadağ’ın hava şartları dolayısıyla soğuk bir ikliminin olduğunu ancak insanlarının gönüllerinin çok sıcak olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi:

“Bizi izlemeye devam edin. Milli birlik ve kardeşlik projemizi, demokratik açılım sürecimizi, bu kardeşliğin gönül bağlarıyla birbirine bağlandığımız, 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında, 72 milyon tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaları olarak aramıza fitne, fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeden, birbirimizi ‘Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü’ anlayışıyla sevmek suretiyle yolumuza devam edeceğiz. Çetelere, mafyalara, çeşitli kirli planlara asla prim vermeyeceğiz.”

Haberin Devamı

223 MİLYON TL HARCANDI

Erdoğan, hizmete açılan yolun sadece Karadeniz’i, Güney ve Doğu Anadolu’daki 43 ile değil, aynı zamanda Doğuyu Batıya ve Avrupa’yı da Türkiye’nin doğu komşularına bağlaması açısından uluslararası nitelikte önemi olan bir kavşak noktasını olduğunu söyledi. Geçmişte bu yolun çilelerle geçildiğini, bu yolda ocakların söndüğünü, insanların sakat kaldığını Ankaralı ve Kırıkkalelilerin çok iyi bildiğini hatırlatan Erdoğan, “Artık bu acı hatıraları, meşakkatleri, çileleri bugün tarihin tozlu raflarına havale ediyoruz” dedi.

Bu yoldaki çalışmaların 1998'de başladığını, daha sonra iktidarlarına kadar kapandığını belirten Erdoğan, “Biz göreve geldik. Yüzde 20’si yapılabilmişti. Yoğun bir çalışmayla bunu bitirdik ve şimdi de hizmete alıyoruz. 2008 yılının Ramazanında geldim. Burada işçi kardeşlerimle birlikte iftar yaptık. O zaman talimatı verdik. Bu yolu hızlandıralım, hemen bitirelim dedik. Şu ana kadar toplamda 223 milyon TL harcandı. Ama bu yolun sağladığı emniyet, konfor, özellikle de vakit ve yakıttan yılda 113 milyon liralık bir tasarruf sağlanacak. Hepsinden önemlisi babalarını bekleyen yavrular veya evladını bekleyen anneler, acı haberler, inşallah almayacaklar. Yoldan kaynaklanan kazalar minimize olacak. Elmadağ, Türkiye’nin hafızasında bu ölüm virajlarıyla değil, tarihi güzellikleriyle anılır hale gelecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

7 YIL DA 11 BIN 400 KİLOMETRE

Geçikme olmaksızın çalışmaların hızla devam ettiğini belinten Başbakan erdoğan şöyle devam etti:
“Kar, yağmur, dolu, rüzgar, bora demeden yapıların temellerini atıyor, inşaa ettiklerimizi bitirip hizmete açıyoruz. Kar, bora, fırtına, sükun bulacak evelallah ve durmadan bizler yolumuza devam edeceğiz. Millete hizmette hiçbir engel tanımıyoruz. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmıyoruz. Dikkatinizi çekiyorum Türkiye genelinde, sadece 7 yılda 11 bin 337 kilometre yol inşa ettik. Bu rakam tek başına bir şeyi ifade etmeyebilir. Ama bakın, biz geldiğimizde 2002 sonunda, Türkiye’nin toplam bölünmüş yol uzunluğu 79 senede 6 bin 101 kilometre idi. Biz 7 senede, 11 bin 400 kilometre yaptık. Şu anda Türkiye’nin bir ucundan öbür ucuna konforlu, emniyetli, kaliteli şekilde seyahat etmek mümkün hale geldi. Yol medeniyettir. Yolunuz yoksa ‘Ben medeniyim’ diyemezsiniz. Bu yollar medeniyetin ifadesidir. Onun için bu noktada onurluyuz, gururluyuz. Yarın Sakarya’da bir başka önemli yolumuzu daha hizmete açıyoruz. Arkadaşlarım hafta başı geldiler. Bakanım da geldi. Dediler ki ‘Lapa lapa kar yağacak. Ne yapacağız?’ Arkadaş bu işi aksatamayız. Kar, bora, fırtına devam edecek. Biz de işimize devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam, dedik.”

Haberin Devamı