Kırmızı et ürünlerine "sakatat" düzenlemesi

Kırmızı et ürünlerine 'sakatat' düzenlemesi

Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak

24 Ocak 2016, Pazar 10:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et  Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat katılması yasağı mevcut tebliğle yürürlükteydi.

Bugün yayımlanan değişiklikle söz konusu yasağa tabi ürünler açıkça belirtildi. Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilecek.

AA

Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Emekliler hastalık ve yalnızlıktan korkuyor