Futbol Kırmızı karta sinirlendi, silahla sahaya girmeye çalıştı
Paylaş
Kırmızı karta sinirlendi, silahla sahaya girmeye çalıştı

İstanbul Güngören'de hafta sonu oynanan U-15 Amatör Lig karşılaşmasında kırmızı kart gören çocuğun akrabası, silahla sahaya girmek istedi. Havaya ateş açmak isteyen kişinin silahı tutukluk yaptı. Paniğe neden olan kişi, güvenlik kamerasına yansıdı. Polis, şüpheliyi Arnavutköy'de 1 kurusıkı tabanca ile yakalayarak gözaltına aldı

İstanbul'da Güngören Belediyesi Güneştepe Futbol Sahası'nda geçen pazar günü Haznedar Çetinkaya Spor Kulübü ile Yıldıztabya Mimar Sinan Spor Kulübü arasında U-15\B 13. Grup Amatör Ligi maçı oynandı.

Haberin Devamı

İddialara göre maçın bitimine 2 dakika kala Yıldıztabya Mimar Sinan Spor Kulübü oyuncularından bir çocuğun kırmızı kart görmesinin ardından saha dışında veliler arasında tartışma başladı. Maçın bitmesinin ardından ise kırmızı kart gören oyuncunun yakını olduğu öğrenilen bir kişi arabasından aldığı silahla sahanın kenarına geldi. Havaya ateş etmek isteyen kişinin silahı tutukluk yaptı. Saha görevlileri ise o sırada demir kapıyı kapatarak şüphelinin içeri girmesini engelledi. Silahın kabzasıyla demir kapıya vuran kişi etrafta bulunan vatandaşlar tarafından sakinleştirildi.

BÜYÜK PANİK YAŞADILAR

Sahadaki çocukların büyük panik yaşadığı olay sonucunda şüpheli çocuğu alarak olay yerinden ayrıldı. Şüphelinin elindeki silahla gelişi ve havaya ateş açmaya çalışması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kamerası kayıtlarında ayrıca maçı seyretmeye gelen çocuklar ve vatandaşlarında paniğe kapılıp olay yerinden kaçtığı görülüyor.

Haberin Devamı

'SAHA İÇİNDE ÇOCUKLAR KORKARAK ETRAFA KAÇIŞTI'

Haznedar Çetinkaya Spor Kulübü Teknik Direktörü Mehmet Nurullah Öztekin yaşanan olayları şöyle anlattı:

"Pazar günü 14.10'da maç sırasında saha içinde ufak bir gerginlik oldu. Rakibin bir oyuncusunun kırmızı kart yemesiyle sahada bir kargaşa başladı. Daha sonra çocuğun velisi karşı taraftan bu tarafa doğru gelerek elinde silahla saldırmaya çalıştı. Çocuğun velisiydi. Çocuğun kırmızı kart yemesinden sonra etrafa saldırdı ve daha sonra sinirlenip 'Çocuğumu bana verin' dedi. Saha içindeki çocuklar korkarak etrafa kaçıştılar."

Olayla ilgili soruşturma başlatan Güngören polisi, şüpheli Ü.B.'yi Arnavutköy'de yakalayarak gözaltına aldı.