Merkez Kırsal kalkınmaya 11 milyon liralık hibe desteği

Kırsal kalkınmaya 11 milyon liralık hibe desteği

Paylaş
Kırsal kalkınmaya 11 milyon liralık hibe desteği

Kırsal kalkınmaya 11 milyon liralık hibe desteği

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, 11 milyon lira hibe desteği sağlanacak olan 8 projeye Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onay verildi. Program kapsamında 14. Etapta Osmaniye’ye online olarak 20 adet proje başvurusu yapıldı. İl Değerlendirme Komisyonunun yapmış olduğu inceleme neticesinde 8 adet proje hibe onayı için Bakanlığa sunulmuş olup, bu projelerin hepsine onay verdi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, programının amacının, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama alt yapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif ve gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması olduğunu söyledi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde yüzde 50 Hibe Destekli Ekonomik Yatırımların Osmaniye’de 2006 yılından bu yana yürütülmekte olduğunu belirten Bulut, bu programın en önemli amacının tarım ürünlerinin sanayiye entegrasyonu ve istihdama katkısı olduğunu vurguladı.
Müdür Recep Bulut, onay verilen projelerin konusunun, 3 adet zeytinyağı fabrikası modernizasyonu, 2 adet yerfıstığı işleme tesisi modernizasyonu, 1 adet muz serası, 1 adet çelik silo, 1 adet turp işleme tesisi olduğunu belirtti. Bulut, “Hibe onayı verilen ve hibe sözleşmesi imzalanan 6 adet projeye Bakanlığımız olarak 11 milyon 121 bin 779 TL hibe ödemesi yapılacaktır. Uygulanacak projeler yatırımcılarımıza, İlimiz ve Ülkemiz tarımsal ekonomisine hayırlı olsun.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı