Beden Sağlığı Kış hastalıklarına karşı mesir macunu

Kış hastalıklarına karşı mesir macunu

Paylaş
Kış hastalıklarına karşı mesir macunu

Hafsa Sultan’ı iyileştiren ve içinde 41 çeşit baharatın bulunduğu 477 yıllık şifa kaynağı mesir macunu, kış hastalıklarından korumaya da yardımcı oluyor

Manisa’yı ve Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, soğuk algınlığına, grip ve nezleye karşı mesir macununun kullanılabileceğini söyledi. Tanık, macunun içinde 41 çeşit baharat olduğunu söylerek şöyle konuştu:

"Boğaz ağrılarına, soğuk algınlığına iyi geldiği gibi bilgiler var. Artık günümüzde doğal ürünlere karşı ilgi var. Mesir macunu da hastalıklara karşı tek başına kullanılan baharatların çoğunu bünyesinde barındırıyor. Mesir macunu, çayı ve lokumunda hiçbir yabancı madde yok, tamamıyla 41 çeşit baharattan oluşuyor. Baharatları toz şeklinde değil ham olarak alıp geleneğe uygun şekilde üretiyoruz. Kışın sabahları bir kaşık mesir macunu alındığında ya da macunu bir bardak sıcak suyun içine attığınızda gribe, soğuk algınlığına gerçekten iyi geliyor. Boğazdaki enfeksiyonları rahatlattığını ve şifa bulunduğunu görüyoruz."

Tanık, mesir macununun belirli oranlarda tüketilmesi gerektiği uyarısını da yaparak erişkinlerde üç öğün bir kaşık, çocuklarda ise yemeklerden önce birer çay kaşık kullanılmasını tavsiye etti.

Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)


Haberin Devamı