Egzersiz - Diyet Kış kilolarına bu diyetle veda edin

Kış kilolarına bu diyetle veda edin

Paylaş
Kış kilolarına bu diyetle veda edin

Baharın gelişiyle birlikte yine hepimiz kışın aldığımız fazla kilolardan kurtulma telaşına düştük. Uçuş uçuş elbiseler, mayolar, bikiniler giymek için fit görünümlü bir vücuda sahip olmak istiyoruz. Peki ama nasıl? İşte örnek bir diyet listesi...

Kış aylarında hepimiz yemek yemeyi abartıyoruz, itiraf edelim. Kışın yemek konusunda yazın olduğumuz kadar dikkatli davranamıyoruz. Bu sebeple de ister istemez kış aylarından çıkarken üzerimizde birkaç kilo da olsa fazlalık oluyor. Uygulayacağınız basit ama etkili bir beslenme programıyla kışın aldığınız kilolara kolayca veda edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kış kilolarından kurtulmak için yapmanız gereken ilk şey porsiyonlarınızı küçültmeye başlamak olmalı. Çünkü kış aylarında soğuğun, havaların erken kararmasının ve gecelerin daha uzun olmasının verdiği etki ile daha çok yemek yeme eğiliminde oluyoruz. Hal böyle olunca da yemek porsiyonlarımız farkında olmadan büyüyor.

Kışın sık sık tükettiğiniz çay ve kahve miktarını da azaltarak daha çok su içmeye yönelmelisiniz. Günde 3 litre su tüketmeye dikkat etmelisiniz. Bu 3 litrenin en az 2 litresi su olmalı. Kalanı ise bitki çayı ve maden suyu olabilir.

Öte yandan uyguladığınız beslenme programının yanı sıra hareket düzeyinizi de artırmalısınız. Her gün 30 dakika da olsa egzersiz yapmalısınız. Hiçbir şey yapamıyorsanız yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

Haberin Devamı

Yeni bir beslenme programına başlamadan önce doktorunuzdan onay almayı unutmayın. Diyet listenizin ise metabolizmanıza uygun olarak bir uzman tarafından hazırlanmış olmasına özen gösterin.

KIŞA VEDA DİYETİ 2 GÜNLÜK ÖRNEK MENÜ

1. gün

Kahvaltı: 1 kepekli tost, domates, salatalık

Ara öğün: 1 fincan ıhlamur, 8 adet çiğ badem

Öğle: Izgara köfte ya da ızgara tavuklu salata, 1 bardak naneli ayran, 1 dilim tahıllı ekmek

Ara öğün: 1 bardak tarçınlı süt, 2 ceviz

Akşam: Zeytinyağlı enginar, bir kase yoğurt

Ara öğün: 1 bardak papatya çayı, 1 adet kivi

2. gün

Kahvaltı: 2 adet yumurta ile hazırlanmış menemen, bol yeşillik

Ara öğün: 1 bardak kefir

Öğle: 8 yemek kaşığı sebze yemeği, yeşil salata, 1 kase cacık

Ara öğün: 2 dilim ananas

Akşam: Izgara balık, haşlanmış sebze, 1 dilim tahıllı ekmek

Ara öğün. 1 adet elma