Eğitim - Kariyer 'Kısa yaz tatili eğitime olumlu yansıyacak'

'Kısa yaz tatili eğitime olumlu yansıyacak'

Paylaş
'Kısa yaz tatili eğitime olumlu yansıyacak'

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, 2023 Eğitim Vizyonu’nda yer alan orta vadede yaz tatilinin kısaltılarak, okul gününün 200 güne çıkarılmasının eğitime çok olumlu yansıyacağına inanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un bu yaklaşımını desteklediğini belirten Hatice Yılmaz yapılan tüm bilimsel araştırmaların uzun yaz tatillerinin öğrenme kayıplarına neden olduğunu gösterdiğini söyledi. Türkiye’de resmen haziran ayının ikinci haftasında başlayan yaz tatili eylül ayının 2’nci haftasında bitiyor. Gerçekte 19 mayıstan itibaren okullarda öğretim değil, sadece eğitim yapıldığını kaydeden Yılmaz, uzun yaz tatilinden sonra öğrencilerin tatil sendromundan çıkmalarının ekim ayını bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

DAHA KISA SÜRELİ TATİLLER

Öğrencilerin 4 ay öğretimden uzak kaldığına değinen Yılmaz bu haliyle Türkiye’nin OECD ülkeleri içinde en uzun yaz tatili yapan ülkelerden birisi olduğunu belirtti. Yılmaz, konuyla ilgili şu öneride bulundu: “45 günlük yaz tatili ile birlikte 2 hafta kasım 1 hafta ocak, 2 hafta mart tatili yaptırmak öğrencilerimizin eğitiminin sürekli olmasını ve onları geliştirmesini sağlayacak. Daha kısa süreli tatiller öğrencinin öğrenim sürecine olumlu katkı yapacak.”