Cumartesi Postası Kişiliğinizin ipuçları parfümde gizli

Kişiliğinizin ipuçları parfümde gizli

Paylaş
Kişiliğinizin ipuçları parfümde gizli

Parfüm deyip geçmeyin. Çoğumuzun sadece kokusunu beğendiği ya da başkasında duyumsayıp hoşuna gittiği için aldığı parfümler, aslında tıpkı ayakkabı ve kıyafet gibi kişiliğe yönelik birçok önemli noktaya vurgu yapıyor

Online kozmetik ürünleri sitesi BellaMola.com bu noktada ilginç bilgiler paylaşıyor bizimle.

Kimler Hangi Parfümleri Tercih Ediyor?


- İçe dönük kişilerin parfüm kokusuna olan hassasiyeti, dışa dönüklerdekinden fazla.
-Yine içe dönük olanların parfüm tercihinde oryantal kokuların oranı fazla. Bir başka deyişle çekingenler, şekerli ve çiçeksi kokulara çok da rağbet etmiyor.
- İlginç bir görüşe göre; kişinin parfüm seçimi, en sevdiği renk ile yakın ilişkili. Örneğin, favori renkleri arasında pembe, turuncu, sarı gibi pastel tonlar olanların ilk tercihi meyveli ve çiçeksi kokular oluyor. Siyah, kırmızı, yeşil, mor gibi koyu ve baskın renkleri sevenlerin ise öncelikli tercihi oryantal ve odunsu kokular.

SİZİN KOKUNUZ HANGİSİ?

Çiçeksiler

Klasik müzik dinlemeyi, doğa tatillerini, pembe ve sıcak renkleri sevenler çiçek ağırlıklı kokuları kullanıyor. Çiçeksi kokuların, feminen aromalarla harmanlandığı parfümleri de seviyorlar.

Meyve Kokulular

Daha çok rock tarzı müzik dinleyen, yeşil ve tonlarını kullanmayı tercih eden, göl kenarında, sakin tatil beldelerinden vazgeçemeyenlerin favorisi, meyve aromalı yoğun kokular.

Oryantaller

Cazseverler, egzotik tatillerden hoşlanan, mor tonlarına hayran, baskın kişilik özelliklerine sahip erkek ve kadınların tercihi. Oryantal parfümleri sevenlerin vanilya, yoğun çiçeksi ve amber karışımı kokulara olan ilgisi de kayda değer.

Odunsular

En sevdiği renk mavi olan, tatil dendi mi aklına deniz gelenlerin çoğunlukla odunsu kokulardan vazgeçemediği bir gerçek. Bu yüzden de okyanus esintisini taşıyan parfümler onların ideal kokusu.

4 önemli ipucu


BellaMola.com, parfüm seçerken dikkat etmemiz gereken 4 önemli ipucunu da anlattı. Buna göre:

1- Parfüm, kullanacak kişinin hem tarzını yansıtmalı hem de teniyle uyum sağlamalı.

2- Kokusunu bilseniz bile, teninizde denemediğiniz parfümü almayın.

3- Parfüm, teninizle uyum sağlamalı. Kimisine çok hafif gelen bir parfüm, başkası için fazlasıyla kalıcı olabiliyor.

4- Parfüm seçerken başkasının etkisi altında kalmayın. Parfümünüzü, önce siz sevmelisiniz.

TEN RENGİNE GÖRE...

Çiçeksi ve meyve aromalı kokular

Beyaz tenliler ve açık buğday rengi (kumral) tene sahip kişiler için hem kalıcı hem de etkileyicidir. İçeriğinde kullanılan meyve ve çiçek esansı notalarının yoğunluk derecesine göre masumiyetinizi ve cazibenizi ortaya koyabilirsiniz.

Baharatlı kokular

Esmer ve buğday tenli kadınlarda feminenliği, erkeklerde ise maskülenliği ortaya çıkaran etkileyici ve hoş bir seçim.

Oryantal kokular

Açık kumral, buğday tenli kişilerin öncelikli tercihleri arasında yer alması gerekir. Özellikle, gül, yasemin gibi çiçek aromaları ile zenginleştirilmiş olan oryantal parfümler cazibenizi iki katına çıkarır. Vanilya, pudramsı aromalarla zenginleştirilmiş oryantal parfümler ise zarafetin simgesi olarak kalıcı etki bırakır.

- Odunsu kokular

Odunsu kokular da özellikle esmer ve buğday tenli erkek-kadınların hem cazibesini, hem etkileyiciliğini vurgulayan koku grubudur. İddialı bir duruş sergilemek ve geçtiği yerde etkisini bırakmak isteyen bu tipteki kişiler, odunsu kokulardan vazgeçmemeli.

(12.10.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı