Soğan suyu detoksu
Soğanın içeriğindeki vitamin ve mineraller, metabolizmanın hızlanmasını ve yağ yakımının kolaylaşmasını sağlıyor.
Soğanın içinde A,B ve özellikle C vitamini, fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vitamin ve mineraller bulunur.
Yemeklerden 10 dakika kadar önce soğan suyu içerseniz, daha tok hissedeceğinizden daha az yemek yersiniz.
Soğan suyu sizi su içmeye teşvik edebilir. Bu sayede yağ yakımız daha hızlanır. Diğer yandan içeriğindeki birçok yararlı madde sayesinde soğan suyu hazmı kolaylaştırır.
Soğan suyu kan şekerini düşürmeye ve hiposlisemi atakları yaşamanızı engellemeye de yardımcı olur.
Malzemeler
- 2 adet kahverengi soğan (Kırmızı soğan kullanmayın!)
- 2 bardak içme suyu
Yapılışı
- Soğanları kabuklarını soymadan yıkayın.
- Sirkeli su içerisinde 15-20 dakika bekletin.
- Bir tencerede suyu kaynatın.
- Su kaynamaya başladığında içerisinde dörde bölünmüş soğanları ilave edin.
- Soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen soğanların suyunu cam bir kavanoz içerisine süzün.
Nasıl tüketmelisiniz?
- Öğle ve akşam yemeklerinden 10 dakika önce aç karnına bir bardak olarak tüketin.
- Soğan suyunu ılık ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.