Dünya Kısırlaştırıl, çekilişe katıl!

Kısırlaştırıl, çekilişe katıl!

Paylaş
Kısırlaştırıl, çekilişe katıl!

Hindistan'da doğum kontrolü için ilginç uygulama; gönüllü olarak kısırlaştırıl, otomobil ödüllü çekilişe katılmaya hak kazan

Hindistan’da doğum oranını kontrol edebilmek için ilginç bir yöntem uygulanıyor; gönüllü kısırlaştırılma. Ülkenin Racastan eyaletinde ise ‘gönüllü kısırlaştırılma’yı teşvik bu yöntem kadar sıra dışı bir teşvik programı uygulanıyor.

Haberin Devamı

Eyaletin Junjunu bölgesinde en büyük hediye Tata Nano marka otomobil olan bir çekiliş düzenlenecek. Ancak bu çekilişe sadece gönüllü olaralk kısırlaştırılmış olanlar katılabilecek. En büyük ödülün dünyanın en ucuz otomobili olan 3 bin Euro’luk Nano'nun olduğu çekilişte, ayrıca motosikletler, televizyonlar ve çeşitli beyaz eşyalar yer alıyor.

30 EYLÜLE KADAR KISIRLAŞTIRIL, ÇEKİLİŞE KATIL

Bölgenin sağlık idaresi başkan yardımcısı Dr. Pratap Singh Dutter, gönüllü kısırlaştırılmayı yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, 30 Eylül'e kadar kısırlaştırma operasyonu yaptıracak herkesin çekilişe katılabileceğini söyledi. Yıllık hedeflerinin 21 bin kişiyi kısırlaştırmak olduğunu anlatan Dr Dutter, bu çekilişle en az 6 bin kişiyi ikna etmeyi umduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

NÜFUS BİR MİLYARI AŞTI

Şu an bir milyarı aşkın nüfusa sahip Hindistan, 2030'da Çin'i geçerek dünyanın en kalabalık ülkesi olacak. Hindistan'da doğum oranı 20 yıldan bu yana azalarak, 1990'da kadın başına 4 çocuktan bugün 2,6'ya düşse bile nüfusun yine de yüksek hızla artacağı tahmin ediliyor.