Gündem Kısıtlama sonrası İstanbul'da meydanlar boş kaldı Aynı yer bir hafta arayla iki farklı manzara!

Kısıtlama sonrası İstanbul'da meydanlar boş kaldı Aynı yer bir hafta arayla iki farklı manzara!

Paylaş
Kısıtlama sonrası İstanbul'da meydanlar boş kaldı Aynı yer bir hafta arayla iki farklı manzara!

Çok yüksek riskli iller arasında olan İstanbul'da Cumartesi günü için sokağa çıkma kısıtlaması geri geldi. Eminönü Meydanı, Galata Köprüsü Sultanahmet Meydanı ve Ayasofya Meydanı'ndaki sakinlik havadan görüntülendi. Geçtiğimiz cumartesi ise bu meydanlarda iğne atsanız yere düşmezdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 29 Mart Kabine toplantısında alınan kararları açıklamasıyla birlikte vaka sayıları, vefat ve ağır hasta sayıları gibi birçok kritere göre iller düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli bölgeler olarak yeniden güncellendi. Çok yüksek riskli iller olan kırmızı renkli şehirlerde Cumartesi kısıtlaması geri geldi. İstanbul'da 1 Mart'ta başlayan kontrollü normalleşme süreciyle birlikte Cumartesi günleri bir ay boyunca kısıtlamasız geçmişti. Normalleşme takvimine göre çok yüksek riskli iller olan İstanbul'da kısıtlama saatleri Cuma günü akşam 21.00 itibaren Pazartesi sabahı 05.00'e kadar oldu.

Haberin Devamı

MEYDANLAR BOŞ KALDI

Kısıtlamalı başlayan Cumartesi gününde ise meydanlar boş kaldı. Eminönü Meydanı, Galata Köprüsü Sultanahmet Meydanı ve Ayasofya Meydanı'ndaki sakinlik havadan görüntülendi.

Kalabalık meydanlar yerini boş yollara bıraktı

GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA YOĞUNLUK YAŞANMIŞTI

İstanbul'da hafta sonu yasağının sadece pazar günü ile sınırlandırılmasıyla birlikte her cumartesi günü kentin tamamında sokaklar dolmuş ve endişe veren görüntüler ortaya çıkmıştı.

Geçen hafta Eminönü'ndeki kalabalık böyle görüntülenmişti: