Denizli Kitap Kafe'ye büyük ilgi

Kitap Kafe'ye büyük ilgi

Paylaş
Kitap Kafe'ye büyük ilgi

Kitap Kafe'ye büyük ilgi

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, belediyenin sosyal tesislerinden biri olan ve Kınıklı Mahallesi'ndeki Kitap Kafe büyük ilgi görüyor. Kitap Kafe'de 'En çok kitap okuyanlar' sıralamasında ilk sırayı 78 kitap ile Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Umut Furkan Yılmaz alırken, ikinciliği ise 72 kitap ile en yaşlı üyelerden olan 79 yaşındaki emekli Cevdet Urel elde etti.

Pamukkale Belediyesi tarafından vatandaşların kitap okumasını teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen Kitap Kafe, hizmete girdiği günden bugüne kadar binlerce vatandaşın kitap okumasına olanak sağladı. Mini bir kütüphane olarak değerlendirilen ve 2 bin aktif üyesi bulunan Kitap Kafe'ye üye olan vatandaşlar istedikleri kitabı ödünç alarak ücretsiz bir şekilde okuyabiliyor. 11 aylık sürede Kitap Kafe üyelerinden 79 yaşındaki Cevdet Urel, 11 aylık sürede 72 kitap okuyarak en çok kitap okuyanlar listesinde 2'inci sırada yer aldı. Emekli olan ve yaklaşık 2 yıldır Kitap Kafe hizmetinden yararlanan 55 yaşındaki Önder Osman Alparslan 60 kitap ile üçüncü ve 67 yaşındaki emekli öğretmen Metin Oymak ise 45 kitap ile dördüncü sırada yer aldı.

'İNSAN OKUDUKÇA KENDİSİNİ DAHA İYİ TANIYOR'

Fırsat buldukça Kitap Kafe'ye gittiğini belirten Cevdet Urel, "Pamukkale Belediyesi'nin bu hizmetinden çok memnunum. Zaman zaman buraya gelip ödünç kitap alıyorum. Hatta benim burada okuduğum kitaplardan bazılarını buraya gelemeyen çevremdeki insanlara da veriyorum ve onların da kitap okumasını sağlıyorum. Çeşitli türlerde kitaplar ve birçok bilgi var burada. İnsan okudukça kendisini daha iyi tanıyor" dedi. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Umut Furkan Yılmaz da hizmetten memnun olduğunu ifade ederek, "Verilen hizmet gerçekten güzel. Yaklaşık 2 yıldır buradan ödünç kitap almaktayım. Kitap Kafe çok zengin bir içeriğe sahip. Kitap okumak benim için tek kelimeyle 'yaşam'. Kitap Kafe'de hizmet kusursuz ve her türden kitap da olunca, benim için vazgeçilmez bir yer oldu" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı