Sivas Kitap okuyan öğrencilere Bosna Hersek gezisi

Kitap okuyan öğrencilere Bosna Hersek gezisi

Paylaş
Kitap okuyan öğrencilere Bosna Hersek gezisi

Kitap okuyan öğrencilere Bosna Hersek gezisi

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencileri Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirdi.
Belediye öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitimde Diriliş Derneği, Sivas Dil ve Edebiyat Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Diriliş Nesli Evlad-ı Fatihanın İzinde" projesi kapsamında 9, 10 ve 11'inci sınıflarda eğitim gören öğrencilere yönelik Bilge Lider Aliye İzzetbegoviç'in kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen proje kapsamında alanında yetkin akademisyenler tarafından düzenlenen kitap tahlilleri ve konferansın ardından "Diriliş Nesli Okuyor" adlı ödüllü okuma bilgi yarışması gerçekleştirildi.
Dereceye giren 12 öğrenci, 8 öğretmen ve 5 görevlinin katılımıyla toplam 25 kişilik heyet, Sivas Belediyesi tarafından 5 günlük Bosna Hersek gezisine gönderildi.
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarafından Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nda Bosna Hersek'e uğurlanan öğrenciler "Bu fırsatı bize sunduğu için Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin'e çok teşekkür ediyoruz. Bu anlamlı projede yer almak bile bizler için önemliydi. Bu tür projeler bizlere aynı zamanda kitap sevgisini de aşılıyor. Farklı kitapları da okuma fırsatı sunuyor. Çok okuyan mı bilir çok gezen mi sorusuna okuyan da bilir, gezen de ancak gezerek, görerek, hissederek anlamak okumayı pekiştirir diye cevap vermek istiyoruz. Biz önce kitaplarımızı okuduk, şimdi de Bosna Hersek'i gezerek özümseyeceğiz. Bunun için çok heyecanlıyız. Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dediler.
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e desteklerinden dolayı teşekkür eden Eğitimde Diriliş Derneği Başkanı Fahrettin Yılmaz ise "Bosna Hersek gezisi öğrencilerimiz için oldukça anlamlı olacak. Bu projemizde Aliya İzzetbegoviç'i merkeze aldık. Onun kitaplarını öğrencilerimizle birlikte okuduk tahlillerini yaptık. Yarışma sınavını da tamamlayarak dereceye giren öğrencilerimizle birlikte balkanlar gezisi düzenledik.12 öğrencimiz ve 8 öğretmenimizle birlikte bilge lider Aliya İzzetbegoviç'in yaşadığı mekanları gezeceğiz, onu anlamaya, yaşananları anlamlandırmaya çalışacağız. Verilen mücadeleyi yerinde inceleme fırsatı bulacağız. Belediye Başkanımıza bu anlamlı projeye destek verdikleri için teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi
Bu projeyle öğrencilerin yaşanan olayları daha iyi anlamasını sağlamak ve okuduklarını pekiştirmek adına güzel bir balkan gezisi düzenlediklerini ifade eden Belediye Başkan Hilmi Bilgin, "Bugün gençlerimizi Bosna Hersek'e yolcu etmek üzere bir araya geldik. Eğitimde Diriliş Derneğiyle birlikte Diriliş Nesli Evlad-ı Fatihanın İzinde projesi kapsamında gençlerimiz Aliya İzzetbegoviç'in kitaplarını okuyarak daha sonra ise sınavına girerek derece almış öğrencilerimizi yolcu ediyoruz. Biz hep söylüyoruz asıl olan geleceğimiz olan gençlerimize yatırım yapmaktır. Geleceğe yatırımda gençlerimizi milli ve manevi duygulara haiz bir gençlik yetiştirerek, onları çağın gereklerine uygun şekilde bilgilendirmek ve bilinçlendirmekle olacaktır. Gençlerimiz bu noktada çok heyecanlı ve istekliler. Bizler de bu gençlerimizin doğru faydalı taleplerine karşılık verebilmek, onlara her alanda olduğu gibi bu alanda da desteklerimizi vermeye her zaman hazırız. Gençlerimizin yolu açık olsun" ifadesini kullandı
Heyet, 1992-1995 yıllarında yaşanan hazin savaşın şehitleri ve Aliya İzzet Begovic'in anıt mezarının bulunduğu şehitlik ziyareti başta olmak üzere; Saraybosna şehir gezisi, Mostar, Poçitel, Blagay ve Travnik gibi Osmanlı izlerinin bulunduğu tarihi yerleri görme imkanı bulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı