Yaşam Kitaplarla dolu bir dünya

Kitaplarla dolu bir dünya

Paylaş
Kitaplarla dolu bir dünya

Oyuncu Hale Soygazi ile yazar, edebiyatçı, akademisyen Murat Belge çiftinin yaşadığı Ayaspaşa'daki bahçe dubleksini Instyle Home dergisi görüntüledi. Kuzey Güney dizisindeki patroniçe rolüyle ekranda izlediğimiz Hale Soygazi gençleşmiş ve güzelleşmiş yeni görüntüsüyle de konuşuluyor...

Kuzey Güney dizisinin holding patroniçesi sert annesi Ebru Sinaner’in soğuk ve mesafeli duruşundan çok uzak, sımsıcak bir yüzle evine buyur ediyor bizi oyuncu Hale Soygazi. Fit, ışıltılı ve enerjik biri. Güne erken başlayıp çabuk yol alanlardan... Haftada üç günü dizi setinde. “Sabahları erken ve mutlu uyanırım. Hayaller kurarım, ‘Bugün nereye gitsem, ne yapsam?’ diye. ‘Roma’ya da gidebilirim, Bodrum’a da’ derim. Sonra hayatın gerçekleriyle yüzleşirim tabii ki” diye anlatıyor. Haftada üç gün gittiği pilates’in vücuduna iyi geldiğini söylüyor.

Haberin Devamı

12 yıldır burada yaşıyorlar

Bu eve 12 yıl önce Murat Belge ile evlendiklerinde taşınmışlar. “Yakın arkadaşlarımızın oturduğu, yemek yemeğe çok sık geldiğimiz bir yerdi. Onlar Fransa’ya gidince, biz taşındık” diye anlatıyor. Boğaz ve Kız Kulesi manzarasının yanısıra sıcak komşuluk ilişkileri de burayı tercih etmelerinde önemli rol oynamış. “Benim için evin olmazsa olmazı balkon ve bahçe.

Şansıma burada ikisi de var” diyor. 230 m2’lik evin üst katında mutfak, küçük bir çalışma odası, misafir tuvaleti ve salon yer alıyor. Alt katta ise Murat Belge’nin çalışma odası, üç yatak odası ve büyükçe bir banyo bulunuyor. “7.000’e yakın kitap eve dağılmış durumda. Bazıları da Murat’ın ders verdiği Bilgi Üniversitesi’ndeki odasında” diyor Hale Soygazi.

Haberin Devamı

Salonun duvarlarında Sabri Berker, Aliye Berger, Fikret Mualla, Abidin Dino, Nejat Devrim ve Fahrünnisa Zeyd’in tabloları var. Hale Soygazi “Burada gördüğünüz çoğu eşya ve mobilya Murat’ın ailesinden” diyerek Murat Belge’nin dayısı ünlü yazar Yakup Kadri Karaosmanoğlu’na ait olan kırmızı oturma takımını gösteriyor. Ünlü oyuncu ev dekorasyonuna çok meraklı olduğunu söylüyor. “Murat bu tip ayrıntılarla pek uğraşmaz. Onun vakti genelde aşağıdaki odasında yazı yazmakla geçer” diyor.

Yemekler Murat Belge’den

Çift olarak seyahat etmeyi, evde misafir ağırlamayı sevdiklerini söylüyor ve ekliyor: Murat tüm dünya mutfaklarına hakim. Eli çok lezzetlidir ve yemekleri o yapar. Bana da zeytinyağlıları yapmak düşer genelde”.

(11.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)