Ekonomi KİT'lerde kadroya alımlar başladı

KİT'lerde kadroya alımlar başladı

Paylaş
KİT'lerde kadroya alımlar başladı

Kamu İktisadi Teşebbüsleri’ndeki (KİT) taşeron işçilerin kadro sonunu çözülüyor. İlk uygulama PTT’de başladı

50 BİN KİŞİ VAR

Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci 2 Nisan’da tamamlanmıştı. Kadro sorununun çözülmesiyle 1 milyona yakın işçinin hem geliri artmış hem de özlük hakları iyileşmişti. Ancak Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nde (KİT) çalışan 50 bin işçi kadro dışı kalmıştı. Bu konuda talepler de geçtiğimiz günlerde Hak-İş tarafından Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na iletilmişti.

DEĞİŞİKLİK YOK

Beklenen iyi haber dün geldi. Bakan Jülide Sarıeroğlu, şöyle dedi: “KİT’lerle ilgili uygulamaya da başladık. Yeni bir sistem imkanı oluşturuyoruz. Alım programımızı gerçekleştiriyoruz, bu alımları da oradaki taşeronda çalışan kardeşlerimize ayırıyoruz. İlk uygulama PTT’de başladı. Kamu personel yapımızda değişiklik olmayacak, aynı alım kriterleri uygulanacak.”

500 BİN GENCE TATİLDE İŞ

Hükümetin gençlere yönelik destekleri sürüyor. Şimdi de üniversite öğrencilerinin daha erken sigorta kapsamına girebilmelerine olanak sağlayacak yeni bir çalışma başlatılıyor. 500 bin genci sosyal çalışma ile tanıştıracaklarını belirten Jülide Sarıeroğlu, her yıl 100 bin gence yaz tatilinde 3 aylık dönemde, asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkanı getireceklerini söyledi.

AĞAÇ DİKİMİ YAŞLI BAKIMI

2023’e kadar her yıl, 18-25 yaş üniversite öğrencilerinin ilk defa sigortalı yapılarak, sosyal sigorta sistemine dahil edileceğini belirten Jülide Sarıeroğlu, “Gençler, kendi şehirlerinde ağaç dikimi, yaşlı bakımı, sosyal hizmetler, liseliye eğitmenlik, mentörlük gibi işleri yaparak bir yandan cep harçlığı biriktirecek bir yandan da toplum yararına çalışacak” dedi.

Haberin Devamı