Ekonomi Kıyafet alışverişlerinde daha az harcamak için 5 taktik

Kıyafet alışverişlerinde daha az harcamak için 5 taktik

Paylaş
Kıyafet alışverişlerinde daha az harcamak için 5 taktik

Aile ekonomisinde önemli gider kalemlerinden birisini oluşturan kıyafetleri, genelde alırken kazanıyoruz. Bu noktada iki tip insan var. Birincisi pahalı ve kaliteli ürün alıp onu uzun süre giyenler, diğer insan tipi ise ucuz ve sık kıyafet alanlar. Hangisinden olursanız olun tasarruf için bu yöntemleri uygulamanızda fayda var.

1- İstek mi, ihtiyaç mı?

Öncelikli olarak almayı planladığınız kıyafetin ‘istek mi, ihtiyaç mı’ olduğuna karar verin. Eğer ihtiyaç değilse ve ekonomik açıdan zor günler geçiriyorsanız, bu satın almayı bir süre erteleyin ve para biriktirin.

2- Araştırma yapın

Aldığınız kıyafeti başka bir yerde daha ucuza gördüğünüzde üzüntü yaşamamak için iyi bir araştırma yapın. Hem AVM hem de internette kısa süreli bir araştırmayla bile onlarca lira kar edebilirsiniz.

3- Sakin ortamlarda alışveriş yapın

Kalabalık ortamlarda ve dar vakitte yapılan alışverişlerde genelde pişmanlıkla sonuçlanan ve hiç giymeyeceğiniz kıyafetler alma ihtimaliniz yüksek. Bu nedenle olabildiğince sakin ortamlarda alışveriş yapmaya özen gösterin.

4- Sezon indirimlerini kaçırmayın

Mevsim dışı alışverişi daha önce duymuş muydunuz? Kışın kıyafetlerini yazın, yazın kıyafetlerini de kışın ve daha uygun fiyata almaya verilen isim bu. Bu yöntemle 100 liralık ürünü 40 liraya bulmanız mümkün.

5- İnternetten alışveriş seçeneğini düşünün

Giyim markalarının çoğu internetten de satış yapıyor ve buradaki maliyetleri daha düşük olduğu için çeşitli indirimler yapabiliyor. Bu nedenle özellikle güvendiğiniz markaların internet sitelerini ve güvenilir fırsat sitelerini takip etmekte fayda var. (Para Durumu)

SURVİVOR'DA YARIŞMACILAR NEDEN HEP AYNI KIYAFETİ GİYİYORLAR?






Haberin Devamı