Spor Kıyamet kopmuş

Kıyamet kopmuş

Paylaş
Kıyamet kopmuş

Galatasaray'da Haldun Üstünel'in Futbol A.Ş.'den istifa etmesinin perde arkası 28 Mart 2010'a dayanıyor

Galatasaray Kulübü’nde önce şube yapılanması sistemi kaldırıldı. Bu kararın ardından “Transfer sihirbazı” denilen Haldun Üstünel’in pasifize edildiği yorumları yapıldı.

Ve geçtiğimiz hafta Haldun Üstünel’in Futbol A.Ş.’den de istifa etmesi adeta deprem etkisi yarattı. Bugüne gelinmesinin perde arkası ise 28 Mart 2010 tarihine dayanıyor.

O gün Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan maçı Fener 1-0 kazanmıştı. O maçın ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında yönetici Ali Haşhaş’ın “Bu takım şampiyonluğa şimdiden havlu attıysa bu transferleri kim yaptıysa tek suçlu odur” diye sert bir şekilde konuşması ortalığı karıştırdı.

Bu sözün ardından Haldun Üstünel’in “Yaptığım transferlere bakın. Keita, Neill, Elano, Baros, Rijkaard, Dos Santos, Jo. Bunların hangisi kötü. Tamam Jo’nun özel hayatını kontrol altında tutamadık. Ama öteki isimlerin hepsi Türkiye’deki en iyi yabancılar. Yine de suçlu arıyorsanız suçlu benim” diye karşılık verince yönetimde kıyamet koptu.

Tartışmalar daha da hararetlenince Üstünel, “Madem başarısızım futbol şubesinden ayrılıyorum” dedi.

POLAT ORTAMI YUMUŞATTI

Ancak Başkan Adnan Polat “Sezon bitimine kadar bu sorunu rafa kaldıralım herkes görevinin başında durmaya devam etsin. Daha takımımızın hedefleri tam olarak bitmedi” dedi ve ortamı yumuşattı.

Sezon bittikten sonra da Haldun Üstünel’in haftalar önce “istifa ederim” sözü gündeme geldi. Polat da “Aman istifa etme” demeyince Üstünel geçtiğimiz hafta içinde istifasını yazılı olarak mektupla Polat’a gönderdi.

Ve zaten bir süreden beri Üstünel’in görevini yapmaya başlayan Adnan Polat’ın kadim dostu Adnan Sezgin de rahatlamış oldu.

Dün itibariyle Galatasaray Kulübü’ne “Haldun Üstünel yeniden görevine dönsün” şeklinde milyonlarca mailin atıldığı söyleniyor. Ancak bugün gelinen nokta şu: Galatasaray bugün sezonu açıyor.

Şu ana kadar yabancı transferlerde hiçbir gelişme yok. Açılışa izinli olanların dışında yabancı futbolculardan sadece Baros’un katılması bekleniyor.

OSMAN ŞENHER

2

Haberin Devamı