Siyaset Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç tutuklandı
Paylaş
Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç tutuklandı

Son dakika haberine göre; Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy Belediyesine usulsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkanı Ender Sevinç tutuklandı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine başlattığı soruşturma üzerine Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda aralarında Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç’in de bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Jandarmada işlemleri tamamlanan ve aralarında Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç'inde bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edilirken, 7 kişi ise jandarmadaki sorgulamalarının ardından serbest kaldı. Adliyeye çıkarılan Ender Sevinç tutuklanırken, 5 kişinin ise işlemleri sürüyor.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında "Rüşvet Almak" suçundan Kırklareli Sulh Ceza Hakimliği kararınca tutuklanan Kırklareli Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, Anayasanın 127´nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 47´nci maddesi gereğince İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.

KIRKLARELİ (İHA)