Yemek Gelinim Mutfakta lezzetlerinden: Kıyma dolgulu patates köfte tarifi

Gelinim Mutfakta lezzetlerinden: Kıyma dolgulu patates köfte tarifi

Paylaş
Gelinim Mutfakta lezzetlerinden: Kıyma dolgulu patates köfte tarifi

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın ikinci gününde kıyma dolgulu patates köfte için kıyasıya mücadele ediyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise kıyma dolgulu patates köftesi nasıl yapılır merak ediyor. Her lokmasında ayrı bir lezzet alacağınız kıyma dolgulu patates köfte tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...

Tadını çok seveceğiniz kıyma dolgulu patates köftesi hem farklı hem de lezzetli bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için kıyma dolgulu patates köftesi tarifi arıyor ya da kıyma dolgulu patates köftesi nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kıyma dolgulu patates köftesi yapılışı, tarifi, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KIYMA DOLGULU PATATES KÖFTESİ TARİFİ

Kıyma dolgulu patates köftesi malzemeleri

Kıyması İçin :

  • 1 kuru soğan
  • 100 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Patatesli dışı için:

  • 4 orta boy patates
  • 1 bardak ince bulgur
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 yumurta akı
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartma için :

  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • Kızartma için sıvı yağ

Kıyma dolgulu patates köftesi yapılışı

Kıymalı harç malzemelerini yemek yapar gibi iyice kavurun. Bu noktada önemli olan yağlı ve sulu olmamasıdır. Patatesleri haşlayın. soğutmadan sıcak sıcak patates ezici ile ezilir. Patates haşlanırken, 1 bardak ince bulgur aynı ölçüde sıcak su ile tuz ilavesiyle ıslatılır. Ağzı kapatılıp suyunu çekmesi ve demlenmesi beklenir. Şişen bulgura patates ezmesi katılır. Yumurta akı ve tuz ilave edilir. ( yumurta akını patates ve bulgur ılıyınca ilave etmeliyiz pişmemesi için. ) Patates hamuru elle yoğrulup iyice birbirine yedirilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Patates hamurundan cevizden az büyük parçalar koparılır, içlerine birer tatlı kaşığı kavrulmuş kıymadan koyulup yuvarlanır. Patateslerde açıklık ve çatlak kalmasın ki kızartma esnasında parçalanmasın. Kızartmayı mümkün olduğu kadar dar bir kapta derin yağda yapmaya çalışın. Kızartma bu şekilde daha az yağ içer. Patates topları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır. Önce bir kağıda alınıp fazla yağı alınır sonra servis tabağına alınır.

Haberin Devamı