Gündem Kız öğrencilerin cinsel tacize uğraması protesto edildi

Kız öğrencilerin cinsel tacize uğraması protesto edildi

Paylaş
Kız öğrencilerin cinsel tacize uğraması protesto edildi

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi 2 kızın sokakta cinsel tacize uğraması ve tacizcilerin yakalanamamasını öğrenciler protesto etti

Pazarkapı Mahallesi Moloz Mevkii'nde iki gece önce saat 22.00 sıralarında KTÜ öğrencisi 2 kız, kimliği belirsiz kişilerin tacizine uğradı. Kız öğrenciler, polis merkezine giderek, tacizcilerden şikayetçi oldu. Polis tacizcilerin yakalanması için çalışma başlattı, ancak henüz sonuç alınamadı.

Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi yaklaşık 20 öğrenci bugün saat 16.00 sıralarında KTÜ Rektörlüğü önünde toplanarak, 2 arkadaşlarının cinsel tacize uğramasını ve aradan birkaç gün geçmesine karşın polisin tacizcileri yakalayamamasını protesto etti. 'Tacize, tecavüze, kadın düşmanlığına karşı kadın dayanışmasını büyütüyoruz' pankartı taşıyan protestocu öğrenciler, yetkililerin cinsel taciz olaylarına karşı gerekli önlemleri almadığını ileri sürdü.

Protestocu öğrenciler adına açıklamada bulunan Ece Gül Balaban, 2 arkadaşlarının sokakta cinsel tacize uğradıklarını ancak faillerin yakalanamadığını belirterek şunları söyledi:

"İki kız arkadaşımızı taciz eden kişi sokakta ışıklandırma olmamasını da fırsat bilerek arkadaşlarımızı takip etti, tecavüz etmekle tehdit etti. Bunun üzerine arkadaşlarımız olay yerinden koşarak uzaklaştı. Arkadaşlarımız daha sonra da karakola giderek şikâyette bulundu. Tacize uğradıkları yerde hiç bir güvenlik önlemi yoktu. Tacizcinin eşkâlinin belli olmasına rağmen hala daha bir sonuç alınamadı. Taciz olaylarının yoğun olarak yaşandığı bölgelerde yeterli ışıklandırma, kameralandırma ve güvenlik önlemlerinin arttırılmasını talep ediyoruz. Hiç bir kadının güvende olmadığı bu memlekette, kadın gibi yaşamak için kadın dayanışmasını büyütmeye, kadın mücadelesini yükseltmeye devam edeceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Susmuyoruz, kabullenmiyoruz, korkmuyoruz."

Öğrenciler daha sonra protesto gösterisine son vererek dağıldı.

Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)