Türkiye (Son Dakika) Kız yurdunda jiletli tecavüz girişimi zanlısı adliyede

Kız yurdunda jiletli tecavüz girişimi zanlısı adliyede

Paylaş
Kız yurdunda jiletli tecavüz girişimi zanlısı adliyede

Boğaziçi Üniversitesi kız yurduna giren ve bir öğrenciyi yaralayan saldırgan Yasin P. (25) ve beraberindeki iki kişi Sarıyer'de yakalandı. Yasin P., emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi

Edinilen bilgilere göre, olay, 8 Ağustos’ta Boğaziçi Üniversitesi’nin kız yurdunda yaşandı. Alkollü olduğu öğrenilen Yasin P., kardeşi Şeref P ve Barış A. ile birlikte yurt binasının önüne geldi. Yangın merdivenini kullanarak 5. kata çıkan Yasin P., buradan da kızların yatakhanelerinin bulunduğu bölüme geçti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer34303","34303","201508","34303-347219.jpg","1", "0","Kız yurdunda jiletli tecavüz girişimi zanlısı adliyede");

TECAVÜZ ETMEYE ÇALIŞTI

Odalardan birine girerek içerideki kız öğrenciye tecavüz etmeye çalışan Yasin P, boğuşma sırasında genç kızı yanında bulunan jiletle yaralandı. Bağırışlar üzerine odaya giren diğer kızlar, Yasin P.’yi durdurmaya çalıştı. Özel güvenlik görevlilerinin de yurda gelmesiyle dışarı kaçan Yasin P. burada kendisini bekleyen Şeref P. ve Barış A. ile birlikte olay yerinden uzaklaştı.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Olayı soruşturan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek zanlıların kimliklerini belirledi. Yapılan çalışmada Yasin P., kardeşi ve yaşı 18’den küçük olduğu öğrenilen Barış A., gözaltına alındı. İfadeleri alınan zanlıları, adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

"YURDA GİRDİM AMA KİMSİYE SALDIRMADIM"

Sarıyer’de bir kokoreççide kurye olarak çalıştığı belirlenen Y. P. ile 2 kişi dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Y.P’nin Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki ifadesinde, olay sabahı çok alkollü olduğunu, yurdun içinden bir kişinin kendisini içeri çağırması üzerine yurda girdiğini ancak herhangi bir kişiye saldırmadığını öne sürdüğü öğrenildi. Şüphelinin kardeşi Ş.P ve B.A nın ise olaydan haberlerinin olmadıklarını söyledikleri belirtildi.

KIZ ÖĞRENCİ TEŞHİS ETTİ

Saldırıya uğrayan ve saldırganı gören öğrencilerin emniyette Y.P’yi teşhis ettikleri, kız öğrencinin Y.P’den şikayetçi olduğu öğrenildi. Öte yandan emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre Y. P’nin saldırıdan sonra kanlı gömleğini değiştirdiği de tespit edildi.

Yasin P, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Boğaziçi Üniversitesi olayın duyulmasının ardından bir açıklama yaptı. Üniversiteden yapılan açıklama şöyleydi: "08 Ağustos 2015, Cumartesi günü saat 06:00 sularında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus 1. Kız Yurdu'na kimliği henüz bilinmeyen ancak eşgali güvenlik kameralarıyla teşhis edilen bir şahıs yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girmiş ve yurtta kalan öğrencilerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Alarmın devreye girmesi üzerine güvenlik görevlimiz duruma derhal müdahale etmiştir, ancak maalesef bu esnada saldırgan bir öğrencimizi elinden hafif şekilde yaralamıştır. Yaralı öğrencimiz, tedavisi hastanede ayakta görülmesinin ardından Emniyet birimlerine konuyla ilgili ifade vermiştir. Üniversitenin davet ettiği güvenlik mensupları olay mahallinde tespitlerini yaparak resmi soruşturmayı başlatmıştır. Üniversite olarak son derece üzüntü duyduğumuz bu olaydan ötürü başta yaralanan öğrencimize ve tüm yurt sakini öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; yurtlarımız ve kampus alanına girişle ilgili genişletilmiş güvenlik önlemlerinin mevcut olduğunu belirtmek isteriz. Tüm ilgili birimlerle incelemeye alınan vaka konusunda detaylı bilgi ayrıca paylaşılacaktır."

Haberin Devamı