Kızılcahamam Kızılcahamam'ın tek kadın muhtarı

Kızılcahamam'ın tek kadın muhtarı

Paylaş
Kızılcahamam'ın tek kadın muhtarı

Kızılcahamam'ın tek kadın muhtarı

Mustafa ÖZDEMİR/KIZILCAHAMAM(Ankara), (DHA)- ANKARA Kızılcahamam'da 128 seçmenin bulunduğu mahallede 65 oy alarak ilçede seçilen tek kadın muhtar olan Havva Işık (54), kaymakam Mehmet Yıldız'ı makamında ziyaret etti.
Kızılcahamam Sazak Mahallesi'nde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Havva Işık, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için muhtar adayı oldu. Mevcut muhtara karşı mücadele eden Işık, seçim kampanyasını 'mahalleye kadın eli değecek' sloganı ile yürüttü. 128 seçmenin bulunduğu mahallede 65 oy alan Işık, ilçede seçilen tek kadın muhtar oldu. Mazbatasını alarak göreve başlayan Işık, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız'ı ziyareti etti.
İlçenin tek kadın muhtarı olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Havva Işık, "Muhtarlık ek işim değil tek işim olacak. Kızılcahamam'da 109 mahalle var. Bu 109 mahallenin yönetimi için kadın adaylarımız oldu. Ancak içlerinden sadece ben seçilebildim. Geri kalan 108 mahallenin muhtarı erkek. Tek kadın muhtar ben seçildim. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Seçmenlerimin bana verdiği desteklerden dolayı çok mutluyum" dedi.
Kaymakam Mehmet Yıldız, Havva Işık'a hayırlı olsun dileklerini ileterek, "109 mahallesi bulunan ilçemizin tek kadın muhtarı seçilen Havva hanımı kutluyorum. Her zaman yanındayız, hizmetlerini destekliyoruz. Sazak mahallesine kadın eli değecek ve mahalle sakinleri bu farklılığı hissedecekler diye düşünüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı