Gündem Kızıltepe'de PKK bombalı araçla saldırdı

Kızıltepe'de PKK bombalı araçla saldırdı

Paylaş
Kızıltepe'de PKK bombalı araçla saldırdı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ndeki PKK'lı teröristlerin polis servis midibüsüne bombalı saldırısında çok sayıda kişi yaralandı

Birçok hafif yaralı ayakta tedavi görürken 6 polis ile 13 sivil hastanede tedaviye alındı. Olay saat 18.35'te sıralarında ilçenin Aşiti Mahallesi'nde polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ Caddesi üzerinde meydana geldi. Devlet Hastanesi girişine 50 metre uzaklıkta polis zırhlı servis midibüsü geçerken, teröristler hastane yakınına park ettikleri bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada ortalık savaş alanına döndü. Savrulan midibüsteki polisler ve çevredeki sivillerden çok sayıda kişi yaralanırken, bölgeye ambulanslarla polis ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

YARALILAR HASTANELERE TAŞINDI

Yaralılar, Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere götürülürken, olayda 2 sivilin öldüğü belirtildi, ancak bu resmi makamlarca doğrulanmadı. Yaklaşık 50 kadar yaralıdan durumları hafif olanlar ayakta tedavi görürken, içlerinde durumları ağır olan 6 polis ve 13 sivilin hastanede tedavisi sürüyor.

BÜYÜK HASAR VAR

Patlamanın olduğu yerde büyük hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle savrulan polis servis midibüsü ile çevredeki araçların yanı sıra, ev ve işyerleri de büyük hasar gördü. Patlamanın olduğu yerde büyük çukur açıldığı dikkati çekerken, bölge güvenlik kordonu altına alınarak inceleme başlatıldı. Bu arada saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

VALİLİK: 1 POLİS ŞEHİT OLDU, 2 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis servis midibüsüne bombalı araçla düzenlenen saldırıyla ilgili Mardin Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, saldırıda 1 polis memurunun şehit olduğu, 2 vatandaşın da hayatını kaybettiği belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu şekilde:

"İlimiz Kızıltepe İlçesinde saat 18.32 sıralarında Kızıltepe Devlet Hastanesi önünde Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiştir. Menfur saldırı sonucunda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 5 polis memurumuz ve 15 vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralılar süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alınmış olup halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmış olup fail veya faillerin yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan Polis memurumuza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."