Magazin 'Kızım Nerede' kayıp çocukları bulacak

'Kızım Nerede' kayıp çocukları bulacak

Paylaş
'Kızım Nerede' kayıp çocukları bulacak

ATV'de yayınlanan “Kızım Nerede” 9.bölümü itibariyle önemli bir sosyal sorumluluğu üstlendi

Demiray ailesinin 18 yaşındaki büyük kızları Zeynep’in esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolması üzerine gelişen olayları anlatan dizi geçtiğimiz haftaki bölümünde “Yakınlarını Kaybeden Aileler Derneği (YAKAD)”nin Fatih’teki dernek ofisindeydi. Kızını bulmak için her yola başvuran acılı anne Suna Demiray (Ece Uslu) radyoda dinlediği bir haber üzerine derneği ziyarete gitti.

Haberin Devamı

'BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ YAŞADIM'

Suna’nın ziyarete gittiği YAKAD’ın ofisi gibi, onu karşılayan dernek başkanı, YAKAD’ın gerçek dernek başkanı Zafer Özbilici ve diğer insanlar da gerçek kayıp yakınlarıydı. Çekimler sırasında kayıp yakınlarıyla tanışan ve hikayelerini dinleyen Ece Uslu; ''Buraya bir hikaye anlatmaya geldik, fakat birçok üzücü hikayeyle karşılaştık. Yıllar önce evladını kaybetmiş anneler, babalar çocuklarının kaybolmadan önce çekilmiş eski fotoğraflarıyla bir umut peşinde koşturuyorlar. İmkanları kısıtlı. Bir kayıp otobüsleri var üzerinde kaybolmuş yakınlarının fotoğrafları ile sokak sokak dolaşıyorlar. Çoğu zaman otobüslerine benzin koyacak paraları dahi yok.” dedi.

JENERİKTE KAYIP FOTOĞRAFLARI VE YÜZ GÜNCELLEME ÇALIŞMALARI

YAKAD’daki çekimler sırasında dernek yetkililerinin dizinin yapımcısı Medyavizyon yetkilileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde birçok konuda destek alınabileceği kararlaştırıldı. İlk aşamada derneğin en önemli ihtiyacı olan gezici otobüslerine haftalık benzin alarak destek başlatıldı.

Haberin Devamı

BENİ GÖRÜRSEN ANNEME HABER VER

Son yayınlanan dokuzuncu bölüm ve sonrasında her bölümün sonunda jenerik kısmında derneğe üye olan insanların kayıp yakınlarının fotoğraflarını ve bilgisayar yardımıyla düzenlenmiş yüz güncelleme fotoğrafları gösterilecek. Bu sayede gezici otobüsle ulaşabileceklerinin çok üzerinde kişiye ulaşılması hedefleniyor.

İZLEYİCİDEN DESTEK BEKLENİYOR

YAKAD’ın 'Beni Görürsen Anneme Haber Ver' kampanyası ile ilgili şimdi artık herkes yardımcı olabilir. İzleyicilerin dizinin sonunda yer verilen kayıp fotoğraflarına dikkatle bakması isteniyor. O fotoğrafları gören milyonlarca insandan bir tanesi bile, bir tek kayıp insanın bulunmasına yardımcı olursa, dernek amacına ulaşmış olacak.