Türkiye (Son Dakika) Kızını döven Özbek anne hakkında karar çıktı!

Kızını döven Özbek anne hakkında karar çıktı!

Paylaş
Kızını döven Özbek anne hakkında karar çıktı!

Mersin'de 3 yaşındaki kızı Tuanna Ç.'yi dövme görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandıran Özbekistanlı anne 36 yaşındaki Gulchehra I., 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin ertelediği cezaya, baba Hasan Tayfun Ç. itiraz etti

Hasan Tayfun Ç. ile eşi Özbekistan asıllı Gulchehra I. arasında geçimsizlik çıkınca çift ayrı yaşamaya başladı. Çiftin kızları 3 yaşındaki Tuanna annesinin yanında kaldı. Gulchehra I. geçen yıl aralık ayında kızı Tuanna'yı dövdü. Genç kadının kuzeni ise bu anı cep telefonuyla görüntüleyip, çocuğun babası Hasan Tayfun Ç.'ye gönderdi.



Eşinin öz kızlarını tokatlayıp, ayağı ile karnına basarak hakaretler ettiğini görünce şoke olan Hasan Tayfun Ç., suç duyurusunda bulundu. Ardından da dava açıp tek celsede boşandı. Küçük kızın velayeti babaya verilirken, anne hakkında 'tehdit, hakaret, basit yaralama' suçlarından 5 yıl hapis cezası istemiyle Mersin 15'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Davanın son duruşmasına Gulchehra I. ile Hasan Tayfun Ç. katıldı. Anne Gulchehra I., çocuğunu çok sevdiğini ve pişman olduğunu söyledi. Hasan Tayfun Ç. ise şikayetçi olduğunu tekrarladı. Mahkeme, Özbek anneyi 11 ay hapis cezasına çarptırıp, cezayı erteledi.

BABA CEZAYI BEĞENMEDİ

Baba Hasan Tayfun Ç., kararı temyiz edeceklerini belirterek, "Kendini savunamayan çocuğuna şiddet uyguluyor. Bunun karşılığı bu ceza olmamalıydı ve ertelenmemeliydi. Ben çocuğumun işkence sonrası hala psikolojisini düzeltmeye çalışırken, o elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde gezecek" dedi.

DHA

Haberin Devamı