Gündem Kızını zincirleyen babaya ceza

Kızını zincirleyen babaya ceza

Paylaş
Kızını zincirleyen babaya ceza

Adana'da, kızını darp ederek boynundan zincirlediği iddiasıyla yargılanan sanığın 5 yıl denetim altında bulundurulmasına karar verildi

Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuksuz sanık Cabbar Y. (60), mağdur kızı U.Y. (16) ve müşteki Fatma G. hazır bulundu.

Sanık Cabbar Y, müşteki Fatma G. ile resmi nikahsız yaşadığını, mağdurun ise öz kızı olduğunu söyledi.

Fatma G. ve U.Y’nin geçimlerini kendisinin temin ettiğini belirten sanık Cabbar Y, "Müşteki ve mağdur bana ait evde oturuyorlar. Çalışmak amacıyla bir süre önce Antalya’ya gitmiştim.

Döndüğümde müştekinin, kızıma iyi davranmadığını, kızımın da bunun üzerine evden kaçtığını duydum. Kızım evden kaçtıktan sonra birkaç gün eve gelmemiş, aynı zamanda okuldan atılmış. Bunu duyunca kızımı terbiye amaçlı hırpaladım" dedi.

Mağdur U.Y. de sanık babasının kendisini dövdüğünü, boynundan zincirlediğini söyledi. Arkadaşlarının da kendisini zincirlenmiş halde gördüğünü anlatan U.Y. ifadesini şöyle sürdürdü: "Daha önce de babam beni ayağımdan zincirlemiş ve bir ay o vaziyette kalmıştım. Ben evden kaçmamıştım, sadece arkadaşlarımla gezmeye gitmiştim. Babamdan şikayetçiyim."

Mahkeme Başkanı, duruşma sonunda kızını darbedip zincirlediği öne sürülen sanık Cabbar Y’ye verilen 3 bin TL para cezasının, sanığın yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, aynı zamanda 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar verdi.