Gündem "Kızlar konuşmayın, Süleyman sen de"

"Kızlar konuşmayın, Süleyman sen de"

Paylaş
"Kızlar konuşmayın, Süleyman sen de"

"Kızlar konuşmayın, Süleyman sen de"

Lise eğitimi sırasında sınıfta tek erkek öğrenci olan Süleyman Fıçıcı (18), üniversite eğitiminde de bu kaderinden kurtulamadı.
Gümüşhane Sağlık Lisesi’ndeki 4 yıllık eğitimi sırasında, sınıftaki tek erkek öğrenci olan Süleyman Fıçıcı, kazandığı Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda da kızlar arasında tek kaldı.

Haberin Devamı

Liseden arkadaşları Tülay Zengin, Elif Atalar, İlknur İnci, Sibel Aydoğan ve Cansu Yondemir’in de aralarında bulunduğu 26 kız öğrenci ile birlikte, Parademik Program bölümünde eğitimini sürdüren Fıçıcı, A.A muhabirine, lise hayatı ile birlikte 5 yıldır kızlar arasında tek erkek öğrenci olarak eğitim gördüğünü belirterek, "Artık bu hal bana garip gelmiyor" dedi.

Liseden bu durumu alışık olduğunu ifade eden Fıçıcı, "Öğretmenler, zaman zaman ders sırasında, ’Kızlar konuşmayın’ diyor, ben konuşmaya devam edince, ’Süleyman sen de’ diyorlar" diye konuştu.

GÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nezihe Gökhan da, ilk derse girip, Süleyman Fıçıcı’yı tek erkek öğrenci olarak görünce, "Sayı bu kadar mı?" diye sorduğunu belirterek, "Evet cevabı alınca şaşırdım. Diğer öğretim üyesi arkadaşlarımız da aynı şaşkınlığı yaşıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Paramedik Programı’nda öğrencilerin acil tıbbi müdahalelere cevap verecek eğitim aldığını belirten Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç .Dr. Kaan Kılınç ise, bölüme gelecek öğrencilerin 26’sının kız ve sadece birinin erkek olduğunu bildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu oranın tam tersi de olabilirdi. Program, kızlara veya erkeklere göre ayrılmıyor. Ancak bu rastlantı ile bazı uygulama programlarımızı değiştireceğiz. Paramedik, yerine göre güç gerektirdiği için örneğin hasta tatbikatında taşınması gerekecek vaka için Süleyman’a ben ya da asistan arkadaşlar destek olacak."

Sefa Karacan - AA