Gündem Kızlar yurdunda protesto

Kızlar yurdunda protesto

Paylaş
Kızlar yurdunda protesto

İzmir Ege Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrenciler, ücretlerin artması ve son giriş saatinin 21:00'e çekilmesi nedeniyle eylem yaptı

Kampüs içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, bu yıl itibariyle sadece kız öğrencilerine tahsis edilmesinin ardından yapılan farklı eylemlerle gündeme geldi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer11458","11458","201310","11458-71696.jpg");

Akşam saatlerinde biraraya gelen kız öğrenciler, bu eylemlere bir yenisini ekledi. Yurdun 111 TL olan aylık ücretin 170 TL’ye, giriş saatlerinin de 23.00’ten 21.00’e alınacağını öğrendiklerini belirten öğrenciler, duruma tepki göstermek için, bugün saat 20.00 sıralarında, kurumun bahçesinde toplandı.

'MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ'

Erkeklerin başka bir yurda taşınması sebebiyle eyleme sadece, kız öğrenciler katıldı. Ellerinde büyük bir ’KYK düzenlemeleri iptal edilsin’ yazılı pankartı taşıyan yüzlerce kız öğrenci, "Yeriz içeriz sanane", "müşteri değil öğrenciyiz" ve "haremlik selamlık istemeyiz" sloganları attı.

Yurdun bahçesinde sloganlar eşliğinde tur atan öğrenciler ardından kurumun giriş kapısına geldi. Burada oturma eylemi de yapan öğrenciler, yemek fişleriyle eskinin aksine tek bir içecek alabileceklerini, kısıtlamaların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ifade ettiler.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Gülnaz Tesci, "Yurt paraları 111 lira iken, 177 liraya çekmek istiyorlar. Bİz öğrenciyiz verdikleri burs belli. Biz bu burs altında bu parayı ödeyemeyiz. Yemeklerimizde ve içeri giriş saatlerinde sorun çıkartılar. Biz öğrenciyiz. Özgürüz, özgürlük haklarımızı arıyoruz" dedi. Bir diğer öğrenci Nazife Aydın, "Kantinde bayatlamış ürünleri bize veriyorlar. Duyduğuma göre yurt fiyatları da artacakmış. Hepimiz öğrenciyiz, müşteri değil" dedi.

ERKEKLERDEN, GECE YARISI DESTEK EYLEMİ

Kız öğrencilerin yaptığı protestoya destek olmak amacıyla, saat 23.30 sıralarında, Balçova KYK’da kalan erkek öğrenciler de eylem düzeledi. Solganlar atan grup yurt bahçesinden dışarı çıkarak İnciraltı yolunu her iki yöne araç trafiğine kapadı. Yolda oturma yapan erkek öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı eleştirdikleri görüldü. Yolu kapattıkları için bazı sürülerle de tartışan toplluk, yaklaşık bir saat sonra yurtlarına geri döndü.

DHA