Eğitim - Kariyer KKTC’deki üniversiteleri YÖDAK denetleyecek

KKTC’deki üniversiteleri YÖDAK denetleyecek

Paylaş
KKTC’deki üniversiteleri YÖDAK denetleyecek

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK tarafından kontenjan verilen KKTC üniversitelerin rektörleriyle görüşmek amacıyla adaya bir günlük ziyarette bulundu. YÖK Başkanı, “Biz burayı yükseköğrenim adası olarak görmek istiyoruz. KKTC’deki üniversiteler, YÖDAK tarafından yılbaşından sonra değerlendirilmeye başlanacak” dedi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç, üst düzey temaslarda bulunmak ve Yükseköğretim Kurulu tarafından kontenjan verilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerin rektörleriyle görüşmek amacıyla adaya bir günlük ziyaret gerçekleştirdi.

YÖDAK DEĞERLENDİRECEK

YÖK Başkanı Yekta Saraç beraberindeki YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman’la birlikte ilk olarak KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ile görüştü.

Başkan Yekta Saraç, yükseköğrenimde sayısal büyümeyle birlikte niteliksel büyümenin de önemli olduğunu belirterek KKTC’deki üniversitelerin, YÖDAK ile iş birliği içinde yılbaşından sonra değerlendirilmeye başlanacağını açıkladı.

'HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ'

Üniversitelerin denetimi konusunda kendilerinden yardım istenirse, her türlü yardıma hazır olduklarını söyleyen Yekta Saraç, “Biz burayı yükseköğrenim adası olarak görmek istiyoruz. KKTC bu açıdan güçlenirse Türkiye’nin güçlülüğüne de katkı sağlayacak. Buradaki üniversitelerin en sağlıklı şekilde gelişmesi YÖK’ün öncelikli konusudur” diye konuştu.

Haberin Devamı