Siyaset KKTC'deki pankarta çok sert yanıt
Paylaş
KKTC'deki pankarta çok sert yanıt

Başbakan Erdoğan, KKTC'deki Türkiye karşıtı eylemler üzerine isyan etti

'Güney'le beraber provokatif eylemler yapıyorlar. Yönetim duyarsız. Ülkemizden beslenenlerin bu yola girmesi manidardır. Yunanistan'ın orada ne işi varsa Türkiye'nin de stratejik olarak o işi var'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan temaslarının son gününde beraberindeki basın mensuplarına KKTC'de son dönem yaşanan gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Kıbrıs'ta Güney'le beraber provokatif eylemlerin yapıldığını, yönetimin duyarsızlığının söz konusu olduğunu söyleyen Erdoğan "Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a herkes tavrını net koymalı. Ülkemizden beslenenlerin bu yola girmesi manidardır. Biz destekliyoruz. Bunun karşılığı olması gerekmiyor mu" diye konuştu.

Akşam'ın haberine göre, "Bize 'defol' diyorlar. Yunanistan'ın orada ne işi varsa Türkiye'nin de stratejik olarak o işi var" diye tepki gösteren Erdoğan'ın sözleri şöyle: Kuzey Kıbrıs'ta son günlerde provokatif eylemler var. Güney'le beraber yapıyorlar. Sonuncusu 28 Ocak'taydı. Bize 'defol' diyorlar. Yönetimin duyarsızlığı var. Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a kadar yönetimin tavrını açık ve net koyması lazım.

Haberin Devamı

UTANMADAN EYLEM YAPIYORLAR

Türkiye'ye karşı böyle bir eyleme hakları yoktur. En düşük memurları 10 bin liraya yakın para alıyor. En düşük maaş alan kişi böyle. Benim başbakanlık müsteşarımın aldığı 5 milyar küsur... Beyefendi 10 bin lira alıyor bir de bu eylemi yapıyor utanmadan. Üstelik 13 maaş alıyorlar yılda. (Erdoğan'ın bu sözleri ardından Dış Politika Başdanışmanı İbrahim Kalın araya girererek 'O indiriliyor' bilgisi verdi. Başbakan Erdoğan ise 'Hayır Anayasa Mahkemesi iptal etti. Onun için de eylem yapıyorlar' dedi. Erdoğan, ayrıntılarıyla konunun takipçisi olduğunu gösterdi.)

ŞEHİDİM VAR, SEN KİMSİN

'Türkiye buradan çek git' diyor. Sen kimsin be adam... Şehidim var gazim var, stratejik olarak ilgiliyim. Kıbrıs'ta Yunanistan'ın ne işi varsa Türkiye'nin Kıbrıs'ta stratejik olarak o işi var. Ülkemizden beslenenlerin bu yola girmesi manidardır. Biz destekliyoruz, bunun karşılığının olması gerekmiyor mu?

ÇAĞIRIP KENDİSİNE SORACAĞIM

Türkiye aleyhindeki eylemlere zemin hazırlanması kabul edilemez. Simdi bakıyorum, benden randevu istiyor, çağırıp kendisiyle konuşacağım, soracağız.

'ANKARA PARANI İSTEMİYORUZ'

KKTC'de bazı sendikaların oluşturduğu Sendikal Platform'un, 28 Ocak'ta ülke genelinde yaptığı genel grev ve ''toplumsal varoluş mitingi''ne sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Rum kesimi de destek vermişti. Mitingde, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın (KTÖS) ''Ankara ne paranı ne paketini ne de memurunu istemiyoruz!'' pankartı ile diğer bazı örgütlerin Türkiye karşıtı pankart açması üzerine arbede yaşanmıştı. Mitingde, KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün Başbakan Erdoğan'la birlikte fotoğraflarının yer aldığı pankartlar ve Rum bayrağı da açılmıştı. Mitingde yapılan konuşmalarda da, hükümetin aldığı ekonomik tedbirler eleştirilerek, ''Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin, AK Parti hükümetinin dayatmalarını ülkede uygulamaya çalıştığı'' iddia edilmişti.

Haberin Devamı