Sivas Klasik Türk Müziği Korosu, kongrenin 100'üncü yılı için sahne aldı

Klasik Türk Müziği Korosu, kongrenin 100'üncü yılı için sahne aldı

Paylaş
Klasik Türk Müziği Korosu, kongrenin 100'üncü yılı için sahne aldı

Klasik Türk Müziği Korosu, kongrenin 100'üncü yılı için sahne aldı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Kongresi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde 'Klasik Türk Müziği İzahlı Bahar Konseri' gerçekleştirildi.
Ömer Dilek Talı'nın şefliği, Haluk Çağdaş'ın sunumu ile koro ve solo eserlerden oluşan konseri çok sayıda davetli ilgiyle dinledi.
Konserde konuşan Vali Salih Ayhan, eserleri seslendiren sanatçılara ve orkestraya teşekkür ederek, "Geçmişimizden aldığımız güçle, büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde, Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Klasik Türk Müziği için bir araya gelen ve geceye renk katan bu güzel ekibi tebrik ediyorum" dedi.
Sivas'ta Kongre ruhunun ilk günkü gibi canlı olduğunu vurgulayan Vali Ayhan, 100'üncü yıl kapsamında 100'den fazla etkinlik ile Sivas'ın tarihi bir dönem geçireceğini ifade etti. Konserde emeği geçenlere de teşekkür eden ve birbirinden güzel eserlerden dolayı sanatçıları kutlayan Vali Salih Ayhan, meraklıların 100. Yıl etkinliklerini www.sivas2019.com sitesinden cep telefonları ile de takip edebileceğini sözlerine ekledi.
Düzenlenen konsere Vali Ayhan'ın yanı sıra eşi Zeynep Akkiraz Ayhan, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ve eşi Kezban Aydoğan ile il protokolü katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı