Dünya 'Kobani çok yakında IŞİD çetelerinden kurtulacak'

'Kobani çok yakında IŞİD çetelerinden kurtulacak'

Paylaş
'Kobani çok yakında IŞİD çetelerinden kurtulacak'

Suriye'nin Kobani ilçesinde bulunan peşmerge güçleri komutanı Albay Ahmet Gerdi, YPG ve ÖSO ile uyum içinde çalıştıklarını ve çok yakın bir zamanda Kobani'nin IŞİD çetelerinden kurtarılacağını söyledi

Terör örgütü IŞİD’e karşı Kobani’de savaşan peşmerge güçleri ile YPG ve YPJ militanlarının komutanları ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundular.

Haberin Devamı

Peşmerge güçleri komutanı Albay Ahmet Gerdi, konuşmasında IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin emri ve parlamentonun aldığı karar üzerine 8 gündür Kobani’de bulunduklarını belirterek, "Kobani bütün Kürtler’in evidir ve biz onu savunmak için geldik. Kobani’deki kız ve erkek kardeşlerimizi savunmak hepimizin üzerine bir vecibedir. Kobani’ye halkımızın onurunu ve şerefini korumak için geldik. Bu gerçekten de gurur verici bir olaydır" dedi.

"YPG ve ÖSO mensubu kardeşlerimizle büyük bir özveriyle çalışıyoruz" diyen Gerdi, "Aramızda çok güzel bir uyum var ve herkes birbirine saygı gösteriyor. Kürt halkına ve dostlarımıza Kobani’nin çok yakında bu çetelerin elinden kurtarılacağı müjdesini vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kobani’ye YPG’nun talebi üzerine geldiklerini vurgulayan Gerdi, "Öyle zannediyorum ki ağır silahlara ihtiyaçları vardı. Başkan Sayın Mesut Barzani de bunun üzerine destek gücü olarak görev yapmamız için hareket emri verdi. Biz burada savaşçılara destek veriyoruz. Kobani savaşında elimizdeki ağır silahlarla YPG’li kardeşlerimize yardımcı olma görevini yürütüyoruz."

Halk Savunma Birlikleri (YOG) komutanlarından Dijwar Xebat da yaklaşık 1,5 senedir Kobani’ye yönelik saldırıların söz konusu olduğunu, ancak son iki ayda çok ağır silahlarla yoğun bir kuşatma altına alındıklarını ifade etti.

Kendilerinin de buna karşı güçlü bir direniş sergilediğini dile getiren Xebat, "Saldırılar ve çatışmalar gece gündüz aralıksız sürüyor. Son bir haftada sahadaki dengeler tersine dönmüş ve inisiyatif elimize geçmiş durumda. Peşmerge kardeşlerimiz buraya ulaştıktan sonra savaşın seyri değişti. Peşmergeler’le uyum içinde hareket ederek çetelere karşı savaşıyoruz. Çatışmalar halen devam etmekte. IŞİD büyük kayıplar vererek manevi olarak çökmüştür" görüşünü savundu.
Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Komutanlarından Hebun Derik ise, "YPJ olarak savaşın en ön saflarında yer alıyoruz. Kadın savaşçılarımız YPG ve diğer güçlerle birlikte mevzileniyorlar. Ancak biz daha çok cephane hazırlama, altyapı oluşturma gibi çalışmalara katılıyoruz. Kobani direnişinde kadınlara karşı gerici algıları kırdık. Kadının da savaşabileceğini ve cephelerin en ön saflarında da yer alabileceğini gösterdik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AA