Gündem Kobani protestolarında 14 kişi öldü

Kobani protestolarında 14 kişi öldü

Paylaş
Kobani protestolarında 14 kişi öldü

Yurt genelindeki Kobani protestolarında 14 kişi hayatını kaybetti. Van, Siirt, Batman, Diyarbakır ve Muş'ta acı haberler geldi. Bazı kaynaklar ise Diyarbakır'da 10 kişinin öldüğünü ileri sürüyor

Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto etmek için dün başlayan şiddet eylemleri bir çok kentte bugün de devam ediyor. Öğle saatlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde çıkan eylemler gece saatlerinde de sürdü. Muş'un Varto İlçesi'nde çıkan olaylarda 1 kişi, Siirt'in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişi, Diyarbakır'da çıkan olaylarda 8, Batman'da 1 kişi ve Mardin'de 2 kişi olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti. Ölümlerin 10’unun farklı gruplar arasında çıkan silahlı çatışmadan yaşandığı belirtilirken 1 kişinin de eylemler sırasında hayatını kaybettiği bildirildi. Bu arada yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Diyarbakır’da farklı gruplar arasında sokak çatışmalarının gece boyunca devam ettiği ve ölü sayısının artabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

SİİRT'TE 2 KİŞİ CAN VERDİ

Siirt’teki Kobani protestosunda iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti. Siirt’te, Kobani saldırısını gerekçe gösteren göstericiler Kurtalan ilçe merkezinde protesto gösterisi düzenledi. Belediye garajında bulunan araçları ateşe veren göstericiler daha sonra polis panzerine ve belediye binasına molotof attı. Daha sonra göstericiler ile başka bir grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çıkan olayda Yusuf Ç., Necat Ç., Cihan T., Bedriye Y., Hikmet B., Mehmet Ç., Mehdi E., Cüneyt Y. ile birlikte ismi tespit edilmeyen 6 kişi ağır yaralandı.

MUŞ'TA 1 ÖLÜ

Yurt genelinde yaşanan olaylarda şu ana kadar 5 kişi hayatını kaybetti. İlk can kaybı haberi Muş'tan gelmişti. 25 yaşındaki Hakan Buksur, açılan ateşle başından vuruldu.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'DA 8 ÖLÜ

Muş'tan sonra Diyarbakır'da Köy-Der'e yapılan silahlı saldırıda 2 kişi yaşamını yitrimişti. Diyarbakır'da çıkan olaylarda 6 kişi daha can verince ölü sayısı 8'e yükseldi. Bazı kaynaklar ise Diyarbakır'da 10 kişinin öldüğünü ileri sürüyor

MARDİN'DE 2 ÖLÜ

Mardin'de yol kesme eylemi yapan bir grup gence plakası belirlenemeyen bir araçtan ateş açıldığı ve saldırıda 22 yaşındaki Kerem Karaaslan'ın hayatını kaybettiği ileri sürülüyor.

BATMAN'DA 1 ÖLÜ

PKK ve HÜDA-PAR arasında yaşanan çatışmada da 1 kişinin hayatını kaybettiği iddiası var.