Gündem Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi alım başvurusu nasıl yapılır? Şartları nelerdir?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi alım başvurusu nasıl yapılır? Şartları nelerdir?

Paylaş
Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi alım başvurusu nasıl yapılır? Şartları nelerdir?

Koç üniversitesi 2 doçent ve 4 doktor öğretim üyesi alacak. İlan bugün yayınlanırken son gün olarak 5 Nisan tarihi belirlendi. Peki, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi alım başvurusu nasıl yapılır?

Koç üniversitesi 6 öğretim üyesi alacak. Bugün açılan ilanda "2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemizin aşağıda belirtilen Fakültelerinin Doktor Öğretim Üyesi, Doçent kadrolarına tam zamanlı öğretim üyeleri alınacaktır." denildi.

Haberin Devamı

Şimdi adaylar başvuru şartlarını ve istenilen belgeleri araştırıyor.

İLAN DETAYINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Müracaat edeceklerin 1 sayfalık başvuru dilekçesini, yayın listesi ile bilimsel yayın ve akademik faaliyetlerini içeren özgeçmişini (Türkçe ve İngilizce), doçentlik belgesini (Doçent kadrosu için) ve doktora belgesini (Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için) PDF formatında ilanda

belirtilen son başvuru tarihine kadar akademikkadro@ku.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Posta yoluyla iletilen başvurular kabul edilmeyecektir.

Yabancı ülkelerden alınan lisans ve lisansüstü diploma ve derecelerin denkliğinin Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olması ve belgelendirilmesi şarttır. Yabancı ülkelerde alınan doktora, doçentlik ve profesörlük unvanlarının Türkiye'de geçerli sayılması için, başvuran adayın çalıştığı yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumunun, eşdeğerliğinin Üniversitelerarası Kurulca belirlenmesi gerekir.

Haberin Devamı

Adayların aşağıda belirtilen genel koşullara ek olarak tabloda yer alan özel koşulları da sağlamaları gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için:

• İlgili alanda doktora tezini tamamlamış olmak,

• Seçkin uluslararası hakemli dergilerde bilimsel yayınlar yapmış olmak veya yapabileceğini destekleyen ön çalışmalar sunmak,

• Alanında İngilizce ders verebilecek yetkinliğe sahip olmak. Doçent kadrosu için:

• Seçkin uluslararası hakemli dergilerde bilimsel yayınlar yapmış olmak,

• Yaptığı çalışmalarla uluslararası tanınırlığa sahip olmak,

• Alanında İngilizce ders verebilecek yetkinliğe sahip olmak.