Türkiye (Son Dakika) Koca: Koronavirüsün Türkiye'de görülme ihtimali çok yüksek

Koca: Koronavirüsün Türkiye'de görülme ihtimali çok yüksek

Paylaş
Koca: Koronavirüsün Türkiye'de görülme ihtimali çok yüksek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Komisyonu'nda koronavirüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Koca, salgının Türkiye'de görülme ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Sağlık Komisyonu'nda Corona Virüs'le ilgili açıklamada bulunuyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Koca, şunları söyledi:

İlk vaka 31 Aralık’ta duyuruldu. Bilim Kurulu 15 Ocak’ta rehber hazırladı.

Devamında havaalanlarında termal kameraları yerleştirdik. “Bu ne kadar gösterebilir” diyebilirsiniz. Doğru... Ama dünyada bilimin geldiği noktada yapılması gereken ilk eylemlerden birisi. Bizim başladığımız dönemde dünyada hemen hiç uygulanmıyordu.

Biz 5 Şubat'ta Çin ile bütün uçuşlarımızı durdurduk. Çin ile uçuşlarını durduran ülke yok gibiydi.

Devamında İran’da yoğunlaştığı görüldü. Çin'den gelen öğrenciler nedeniyle Kum ve Meşhed’de bu virüs yayıldı. Bu şehirler karantinaya alınmadı.

Bizzat sağlık bakanıyla ben de görüşerek bunu ısrarla söyledim. Önlem alınmıyorsa sınırları kapatıyoruz dedik ve erken dönemde sınırları kapattık. 23 şubatta kara hava dahil olmak üzere bütün sınırları kapattık.

Haberin Devamı

Salgının (koronavirüs) Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek ama henüz bu virüs tespit edilebilmiş değil.

Okullar tatil olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili olarak "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Şu anda tespit edilmiş koronavirüs vakası yok ancak her an çıkabilir. Koronavirüs Türkiye'de 1 saat sonra da 1 gün sonra da çıkabilir. Ancak tespit edilebilmiş değil." dedi. Koca, ''Kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmaması yönünde Sayın Cumhurbaşkanı'nın genelgesi olabilir. Ulusal kongrelerdeki kişi sayısı kısıtlanmalı'' dedi.

DHA