Yaşam 'Kocabaş' kış uykusuna yatmıyor

'Kocabaş' kış uykusuna yatmıyor

Paylaş
'Kocabaş' kış uykusuna yatmıyor

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki barınakta bulunan iki boz ayının deri altına sıcaklık üniteleri yerleştiren bir grup araştırmacı, analizlerinde bu ayıların kış uykusuna yatmadığı sonucuna ulaştı

Boz ayıların kış uykusuna yatıp yatmadığını anlamak için Bursa'nın Karacabey ilçesindeki barınakta bulunan iki ayının deri altına sıcaklık üniteleri yerleştiren bir grup araştırmacı, analizlerinde bu ayıların kış uykusuna yatmadığı sonucuna ulaştı.

Karacabey'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki "Kocabaş" isimli ayının, "vücut sıcaklık örüntüsü"nü sıcaklık ünitesi sayesinde elde eden araştırmacılar, bu ayının kış uykusuna yatmamasının yıl boyu besine ulaşabilmesi ve hava sıcaklığının yüksek olmasından kaynaklanabileceğini bildirdi.

Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Kart Gür, barınaktaki ayıların genel olarak kış aylarında daha az hareketli olduğunu ve beslenme alanlarını daha az ziyaret ettiğini söyledi.

AA

Haberin Devamı