Siyaset 'Kocadon'un tutuklanması turizmi etkiliyor'
Paylaş
'Kocadon'un tutuklanması turizmi etkiliyor'

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal yaptığı yazılı açıklamada, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'un tutuklanmasının, ilçenin imajı ve turizmine olumsuz olarak yansıdığını ifade etti

Uysal, "Bu operasyonlar rastlantı değil. Muhalif belediyelerde özel bir öncelik sıralamasıyla operasyonlar yapılıyor. DP’li belediye başkanları bir idari ve adli kıskaç altına alınmıştır" dedi.

Tahliye talepleri geri çevrilen Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon’un 2 aydan bu yana cezaevinde olduğunu hatırlatan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, söz konusu durumun turizmi etkilediğini savundu. Uysal’ın yazılı basın açıklaması şöyle:

"Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un tutukluluk süresinin uzaması, dünyanın en prestijli turizm merkezlerinden olan Bodrum’un prestijini ve turizmi olumsuz etkiliyor. DP’li belediye başkanları idari ve adli kıskaç altına alınmıştır. Muhalif belediyelerde özel bir öncelik sıralamasıyla operasyonlar yapılıyor. Kamuoyunda Demokrat Parti’li belediyeleri sindirme hareketiymiş gibi bir algı var.

Bu çok yanlış birşey. Bu süreçte kurumların dikkatli ve nazik olması gerekir. Somut delillere ulaşmadan yapılan operasyonları, kamuoyunun önünde, insanların itibarı ile oynayacak bir üslupta yapmak çok inciticidir. Bu görüntü Türkiye’yi zedeler. İnsanlarımızın itibarıyla oynatırsak, devlete ve adalete dair güven zedelenir. Muhalefet partileri için bu tip operasyonlar yapılırken, kendi belediyeleriyle ilgili mahkemelerden çıkan kararların İçişleri Bakanlığı’nda uygulamaya alınmadığını görmekteyiz."

OPERASYONLAR RASTLANTI DEĞİL


Belediye başkanlarına yönelik operasyonların rastlantı olmadığını öne süren DP Lideri Uysal, şöyle devam etti:

"Türkiye’de malesef siyasetin alanı her geçen gün daralmaktadır. Bugün farklı siyasi anlayışların kendilerine siyaset yapabilme imkanı, fikirlerini gönül rahatlığıyla açıklayabilme imkanı, hizmetlerini yine aynı şekilde gönül rahatlığıyla yapabilme imkanını ortadan kaldırabilmek için bir takım girişimler yapılmaktadır. Türkiye’de tek parti dönemi gibi algılanacak hal, hareket ve davranışlardan kaçınılması lazım. Kamu sorumluluğu taşıyan seçilmiş insanların hangi usullerle bu tür soruşturmalara muhatap olacağı açıkken, birtakım yerleşik teamülleri çiğneyerek yapılan işler gereken cevabı milletten de görür. Gücü millette arayacağız. Milletten başka sığınacak yerimiz yok. Millet de gereğini her zaman yapmıştır. Bugün de yapacaktır."

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı