Gündem Kocaeli'de kimyasal madde paniği: 3 çocuk hastaneye kaldırıldı

Kocaeli'de kimyasal madde paniği: 3 çocuk hastaneye kaldırıldı

Paylaş
Kocaeli'de kimyasal madde paniği: 3 çocuk hastaneye kaldırıldı

Kocaeli'de kimyasal madde paniği: 3 çocuk hastaneye kaldırıldı


?

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde atık kamyonundan yola dökülen bir maddeden yayılan yoğun koku çevrede oturan vatanlar arasında paniğe neden oldu. Çevredeki binalarda oturan ve kokudan etkilenen üç çocuğun ise aileleri tarafından hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
Kocaeli’nin İzmit ilçesi Kuruçeşme mahallesi Güneş caddesi 2. Kasırga sokak üzerinde bulunan üst geçit bağlantı yolunda hissedilen ve ne olduğu belirlenemeyen yoğun gaz kokusu vatandaşlarca paniğe neden oldu. Kokudan etkilenen 3 çocuğu kendi imkanları ile hastanelere götüren vatandaşlar durumu yetkililere haber verdiler. İhbar üzerine bölgeye zabıta, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler yolu trafiğe kapatarak önlem alırken yola dökülen maddenin ne olduğunun belirlenmesi için olay yerine AKUT ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) çağırıldı.
Olay yerine gelen AKUT ve UMKE ekipleri tarafından yola dökülen maddelerden bazı örnekler alındı. Ekipler numuneleri alırken yoğun gazdan zaman zaman etkilendikleri görüldü. Gaz maskesi takan ekipler tarafından alınan numuneler, yola dökülen maddenin tespiti için akredite laboratuvarlara yada TUBİTAK' gönderilerek inceletileceği öğrenildi. Ekiplerin numune alma işlemini tamamlamasının ardından ise yola dökülen sıvının üzerine belediye ekipleri tarafından toprak atılarak yol tekrar trafiğe açıldı. Polis ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili inceleme başlattı.