Spor Kocaelispor amatör kümeye düşebilir

Kocaelispor amatör kümeye düşebilir

Paylaş
Kocaelispor amatör kümeye düşebilir

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaelispor'un Jestroviç, Tutoriç ve Dusan'ın paralarını ödemediği taktirde amatör kümeye düşürüleceğini söyledi

Vali Ercan Topaca, makamında yaptığı açıklamada, Kocaelispor’dan alacağı bulunan 3 yabancı futbolcunun avukatı ve Kocaelispor Kulübü Başkanı Muammer Çelik arasında görüşmelerin sürdüğünü, ancak henüz anlaşmaya varılamadığını belirtti.

Alacağı bulunan Jestroviç, Tutoriç ve Dusan’ın dosyalarının FIFA’da olduğunu anlatan Topaca, şöyle konuştu: "Arkadaşlarımızla görüşmeler devam ediyor. 3 tane futbolcu var biliyorsunuz.

Tutoriç, Jestroviç ve Dusan. Jestroviç’in dosyası şu an FIFA’da, Kocaelispor’u ligden düşürme konusu olan dosyadır. Ancak Tutoriç’in de dosyasıyla ilgili karar verilmiş, 347 bin Euro. O da gündemde.

Dusan’ınki de 2-3 ay içerisinde gündeme gelecektir. Bu görüşmelerin uzamasının bir nedeni de bu üç futbolcunun da avukatı aynı. Pazarlığı bu üç futbolcunun önümüzdeki dönem gündeme gelmesi muhtemel dosyalarıyla ilgili yürütüyoruz.

Miktar konusunda anlaşma sağlanmış değil. Tahmin ediyorum yarın öğleye kadar en geç Pazartesiye kadar anlaşma veya anlaşmazlık şeklinde sonuçlanacak.

Bizim temennimiz anlaşmayla sonuçlanması. Federasyonla sürekli görüşme halindeyiz. Kocaelispor adına bu para toplam 1 milyon Euro'nun üzerinde.

Normal ödenmesi gereken, ama normal pazarlıkla bunu aşağıya çekme imkanı var. Kocaelispor amatör lige düşürüldüğü takdirde bu paralar futbolculara ve avukata ödenmiyor."

Vali Topaca, çok yüksek rakamlar istendiği takdirde ödeyemeyeceklerini bildirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Zaten elimizde böyle bir para yok. Makul bir şey olursa biz arzu ediyoruz.

Makul bir rakama çekilemezse ödeyemeyeceğimizi bildirdik. Tabi ben kulüp başkanı değilim. Direkt olarak, vali olarak içinde olmak istemiyorum. Pazartesi mesai bitimine kadar ödenmediği takdirde Kocaelispor amatör lige düşürülecek. Buna da gönlümüz el vermiyor.

Ama bu sorun çözülmüş değil, yarın anlaşmazlıkla da sonuçlanabilir. Anlaşma yapılmazsa ödeme yapılmazsa küme düşme ihtimali var."

Haberin Devamı