Spor Kocaelispor Başkanı açlık grevine son verdi

Kocaelispor Başkanı açlık grevine son verdi

Paylaş
Kocaelispor Başkanı açlık grevine son verdi

Kocaelispor Kulüp Başkanı Muammer Çelik, 8 gündür sürdürdüğü açlık grevini sonlandırdı

Bank Asya 1. Lig’de 14 puanla son sırada yer alan ve ligden düşmemek için mücadele veren Kocaelispor’da, Kulüp Başkanı Muammer Çelik, tüm çağrılarına rağmen kulübe yeterince destek verilmemesini protesto etmek amacıyla sürdürdüğü açlık grevine, kendisini ziyaret eden sendika temsilcilerinin ricası üzerine son verdi.

Kararını Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) Sefa Sirmen Tesisleri’nde yapılan yönetim kurulu toplantısında açıklayan Çelik, "Kimilerinin doğru bulduğu, kimilerinin doğru bulmadığı, 8 gündür sürdürdüğüm açlık grevini sonlandırdım" dedi.

Yönetim kurulu toplantısında yeniden yapılanmaya yönelik önemli kararlar aldıklarını ifade eden Çelik, 20 Nisan Salı günü Olağanüstü Genel Kurul yapma kararı aldıklarını, bu kongrede 21 yöneticiyle yolları ayıracaklarını, 3 sendikanın şube başkanı ile kulübe katkı sağlayacak diğer isimleri yönetime kazandırarak yola devam edeceklerini söyledi.

Çelik, şöyle konuştu: "Bugüne kadar başkanlığı ikinci plana itmiş, ağabeylik yapıyordum. Çadırdan çıktığım dakikadan itibaren başkanlık yapmaya karar verdim. Lisansların çıkarılmasında çok acılar yaşadık. Bu kulüp, adeta Yeniçeri Ocağı’na dönmüştü. Lisansları çıkmayan futbolcular vasat idmanlarla 4 aylarını geçirmişti. Yönetim kurulum bana inandı, ama ben bir şeyi eksik yaptım, tek adamlık yapmadım. Bu benim hatam oldu."

"BENİM EYLEMİM KOCAELİ HALKINI BÜTÜNLEŞTİRDİ"

Kocaeli’de Marmara depreminin ardından bir süre çadırda yaşayan kent halkının ilk defa birbirlerine yaklaştığını, yardımcı olduğunu, birbirlerini daha çok sevdiğini belirten Çelik, şöyle devam etti: "Benim eylemimin de Kocaeli halkını bütünleştirdiğine inanıyorum. Çünkü ben bu çadırda gece yarıları aileleri, çadıra ellerinde Kuran-ı Kerim’lerle gelen Kuran Kursu öğrencilerini gördüm. Muhtarları, dernekleri gördüm, işte bunlar da bu yönetimin başarısıdır.

Tarihinde ilk defa sendikalar Kocaelispor’u konuştu ve Türk-İş’e bağlı 16 sendika başkanı çadırda beni ziyaret etti. Bu işte ’var’ olduklarını bildirdiler. Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan ile telefonda görüştüm. Görüşmeleri devam eden Toplu İş Sözleşmesine her üyeleri için Kocaelispor’a ayda 5 TL aidat ödenmesi maddesi ilave edilmesi isteğimi ilettim."

KULÜBÜN YENİDEN YAPILANMASI



Yeniden yapılanma adına önemli projeleri olduğunu bildiren Çelik, KEV’den başka bir taşınmaz ile takas yöntemiyle aldıkları Sefa Sirmen Tesisleri’ni Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na borçların ödenmesine karşılık Belediyeye vermeyi teklif ettiklerini, cevabını beklediklerini kaydetti.

Kocaeli’deki sanayi kuruluşlarından da destek beklediklerini ifade eden Çelik, "Trilyonlar istemiyoruz, bu şehirde kazanıyorlar, bu şehre borçları yok mu? Biz onlardan yalnızca kurumsal üyelik adı altında Kocaelispor’a üye olmalarını, yıllık 50-100 bin TL, yani ayda 5-10 bin TL vermelerini istiyoruz" diye konuştu.

Çelik, şunları söyledi: "Sendikalar, kurumsal üyelik ve KEV Sefa Sirmen Tesisleri Kocaelispor’u yeniden ayağa kaldıracak projelerdir. Biz yalnızca tesislere karşılık borcumuzu sıfıra indirmelerini ve 5 ay süre tanımalarını istiyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla 5 ayda yeni bir tesis inşa edip Kocaelispor’a sunacağız, 2 sene içinde de takımı Süper Lig’e çıkartacağız. Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda. Yeniden yapılanmayla eski günlerimize döneceğimizi, yönetim kurulum adına Kocaelispor camiasına söz veriyorum."

Çelik, açlık grevi süresince kentin ileri gelenlerinden yalnızca Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu’nun ilk gün kendisini aradığını, bu davranışın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

AA

2

Haberin Devamı