Spor Kocaman geçen senenin önünde

Kocaman geçen senenin önünde

Paylaş
Kocaman geçen senenin önünde

Trabzonspor'u 1-0 yenerek zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetiminde geçen sezondan daha başarılı bir grafik ortaya koydu

Futbolda şike davasının soruşturma sürecinde geçirdiği sıkıntılı günlerin yanı sıra, Lugano, Niang ve Andre Santos gibi önemli futbolcuları takımdan giden sarı-lacivertliler, şartların zorluğuna rağmen puan olarak geçen sezondan daha iyi bir performans sergiledi.

Aykut Kocaman yönetiminde geçen sezon 16. haftayı 30 puanla geride bırakan Fenerbahçe, bu sezon 34 puana ulaşarak geçen sezondan 4 puan daha fazla kazandı.

Geçen sezonun 16 haftalık bölümünü 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 30 puanla 3. sırada geride bırakan sarı-lacivertliler, bu sezon 16 haftayı 10 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 34 puan alarak, averajla lider Galatasaray’ın gerisinde 2. sırada tamamladı.

SAVUNMANIN BAŞARISI

Takım savunması ön planda- Sarı-lacivertli ekip geçen sezona göre daha az gol atmasına rağmen, takım savunmasının ön plana çıkmasıyla yediği golde de önemli bir düşüş oldu.

Geçen sezon 16 haftayı 39 golle tamamlayan, bu sezon aynı maç periyodunda 24 gol atan Fenerbahçe’nin, geçen sezon 21 gol yerken, bu sezon yediği gol sayısı 14’e düştü.

2010-2011 sezonunda özellikle kendi sahasında bol gollü galibiyetlerle taraftarına büyük bir coşku yaşatan Fenerbahçe, bu sezon 16 haftada sahasında kazandığı maçların 4’ünde 1-0’lık sonuçlarla 3 puana ulaştı.

Sarı-lacivertliler, Kadıköy’de Orduspor, Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor ve Trabzonspor mücadelelerinde 1-0’lık sonuçlarla galibiyetler alırken, deplasmandaki Kayserispor maçında da aynı sonuçla 3 puan elde etti.

Haberin Devamı