Spor Kocaman söz

Kocaman söz

Paylaş
Kocaman söz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman müjdeyi verdi. Tecrübeli hoca, 11 Eylül'de Kayserispor ile yapacakları maçta herkesin arzuladığı Fener'in sahada olacağını söyledi

Avrupa Kupaları’na erken havlu atan, tüm konsantrasyonunu Süper Lig’e veren Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman Sarı-Lacivertli camianın yüreğine su serpecek açıklamalar yaptı. Tecrübeli teknik adam 11 Eylül’de Kayserispor ile deplasmanda oynayacakları maçta herkesin arzuladığı Fenerbahçe’nin sahada olacağını belirterek “Bu karşılaşmada tam kadro sahaya çıkacağız. Kayserispor karşısında diri ve saldıran bir Fenerbahçe’yi göreceksiniz. 5. haftadaki Beşiktaş derbisinden önce Kayserispor maçı bizim için çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Guiza ve Kazım'a mesaj

Takımda kalan Colin Kazım ve Güiza ile ilgili olarak Kocaman, “Takıma yararlı olmayacağını düşündüğüm zaman futbolcuyla ilişkimi keserim. Güiza ameliyat için İspanya’ya gidecek. Kazım’ın milli takımdan dönmesini bekleyeceğiz. Ondan sonra oturup konuşacağız. Oyunculardan basit şeyler istiyoruz. Basit şeylere riayet eden futbolcularla ilişkimizi sürdürüyoruz. Buna uygun davranış sergilemeyenlerle kişisel olarak ilişkimi keserim. Güiza ameliyat olmak istediğini söyledi. İlk günden sakatlığını bahane gösterdi, şimdi ameliyat safhasına geçti. Güiza gidecek, sağlığını kazanacak ve gelecek ondan sonra görüşeceğiz. Sağlık heyeti ameliyatını yapacak ekiple sürekli temas içinde” yorumunu yaptı. Kocaman yeni transfer edilen Yobo’nun savunmanın her bölgesinde görev yapabildiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Yobo savunmanın her tarafında oynuyor. Ama asıl oynadığı yer savunmanın merkezi. Transferin son güne kalacağı belliydi. Son hafta transfer olacaktı, öyle gözüküyordu. Transferler erken gerçekleşmiş olsaydı takım daha farklı olacaktı. Bu farklılığın olumlu yansıması yüksek olarak gözüküyordu. Yeni transferlerle takımdaki rekabet duygusu oyuncuların performanslarını geliştirmesine yol açar. Yeni transferlerin, var olan oyuncuların performansını da düşürme etkisi olabilir. Az da olsa böyle bir etki var. Ama takıma olumlu yansıması ihtimali yüksekti.” Şampiyonluk yolundaki rakiplerin transfer çalışmalarını da değerlendiren Kocaman, “Beşiktaş etkili isimler aldı. Takıma nasıl fayda sağlayacakları konusunda biraz beklemek lazım. Pozisyonlarına uygun isim aldılar. Galatasaray ana transferini son gün yaptı. Biraz beklemek lazım. Trabzon biraz daha oturmuş bir takım üzerine nokta transferler yaptı. Bursaspor da oturmuş kadrolarına adam kaybetmeden iki-üç oynayacak oyuncu aldı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı