Siyaset 'Kocaoğlu boyundan büyük işlere girdi'
Paylaş
'Kocaoğlu boyundan büyük işlere girdi'

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'nde Nurettin Taşçı Gençlik Kolları İl Başkanı seçildi

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirerek, "Kocaoğlu boyundan büyük işlere girdi. Kalktılar genel başkanlarını İzmir’den vekil yapacaklar. Yapsınlar. Ama kalkıp da İzmir’in tamamını siyasallaştırmasınlar. Bunu yapmaya bir belediye başkanının hakkı yok.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi, Kaya Termal Otel’de yapıldı. Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı Nurettin Taşçı, tek aday olarak girdiği seçimi kazandı. Kongreye AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Gençlik Başkanı Cengiz Sunar, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları eski Başkanı Bilal Kırkpınar, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve partili gençler katıldı.

"ASLA EĞİLMEYECEKSİNİZ"

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, genel seçim öncesi gençlerden çok çalışmalarını isteyerek, "2015 seçimleri geldi çattı. Bu seçimlerde bu ülkenin kaderi sizler tarafından çizilecek. Bu seçimler şimdiye kadar geçirdiklerimizden çok önemli. Değerli gençler siz bu seçimde sandıklara sahip çıkacaksınız. Yeni Türkiye’yi sizler kuracaksınız. Biz sizin gibi gençlerle daha çok Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu çıkaracağız. Asla eğilmeyeceksiniz. AK Parti’yi alnınızın akıyla savunacaksınız. Siz bu ülkede yayılmaya çalışan karalama kampanyalarını engelleyeceksiniz. Bu işin tek formülü var çalışmak" dedi.

"İZMİR’İ SİYASALLAŞTIRMAYIN"

Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirerek onun belediye başkanlığı değil algı operasyonu yaptığını öne sürdü. Bülent Delican sözlerine başladığı anda salondan Kocaoğlu için "Yuh" seslerinin yükselmesi üzerine Delican sözlerini yarıda keserek gençleri "Biz siyaset yapıyoruz. Biz insanlara asla hakaret etmiyoruz" sözleri ile uyardı. Delican, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aziz Kocaoğlu boyundan büyük işlere girdi. Kalktılar genel başkanlarını İzmir’den vekil yapacaklar. Yapsınlar. Ama kalkıp da İzmir’in tamamını siyasallaştırmasınlar. Bunu yapmaya bir belediye başkanının hakkı yok. Belediye başkanı, başkanlığını yapacak. Kalkıp da algı operasyonu yapmayacak. Cumhurbaşkanımızın İzmir ile ilgili ifadelerini kalkıp değiştirip devamlı propagandasını yapmayacak. Ben Aziz Bey’den bunu beklemezdim. Kendisini mert ve dürüst olarak tanımlıyorsa, açıkça dürüstçe çıksın gerçekleri söylesin. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza dil uzatmasın."

Haberin Devamı