Gündem Kocaoğlu'na açılan 'mobbing' davası başladı

Kocaoğlu'na açılan 'mobbing' davası başladı

Paylaş
Kocaoğlu'na açılan 'mobbing' davası başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisine işyerinde 'Mobbing' uyguladığı iddiasıyla 50 bini maddi, 200 bini manevi toplam 250 bin TL'lik tazminat istemiyle açtığı davaya başlandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ’Güven bunalımı’ oluştuğu gerekçesiyle görevden alıp başkanlık emrine görevlendirdiği Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser, kısa süre önce dava açarak ’göreve iade’ kararı aldı. Ancak bundan önce Başkanlık emriyle Alsancak Garı karşısındaki Kent Kütüphanesi’nde görevlendirilen Eser’e burada ’Zabıta hizmetlerinin sunumunda yaşanan sorunların tespiti ve çözümü’ konusunda inceleme yapma görevi verildi.

Haberin Devamı

Bu süreçde Eser’in avukatı Gülseren Menek, mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, müvekkiline karşı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ’Kasıtlı, sistematik olarak dışladığı, aşağıladığı, küçümsediği, yıldırdığı, yok saydığı, ötekileştirme ve ağır psikolojik baskı politikası (mobbing)’ uyguladığını öne sürdü. Avukat Gülseren Menek, müvekkili Ferda Eser’in Balçova İlçe Emniyet Müdürü görevindeyken, Aziz Kocaoğlu tarafından Genel Sekreter Yardımcısı görevine davet edildiğini ve naklen atama ile 2009’dan itibaren göreve başladığını, dönemin Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin de bu süreci bildiğini belirtti.

Menek, şöyle dedi: "Müvekkilim iş sosyal ve ailevi ve ekonomik şartları açısından kendi konumuna uygun bularak ve yine devlet memuru statüsünde olan bu görevi kabul etti. Bu süreçte, Eser başka bir yere görevlendirildi. Kütüphane ve Müzeler Şube Müdürlüğü makamına atandı. Konumuna uygun olmayan binada görevlendirilip, yetkileri elinden alındı. Olumsuz bir şekilde oturması istenerek Belediye Başkanı yönetimindeki ilk 10 kişi arasında yer alan Genel Sekreter Yardımcısı Başkanlık binası dışına bir yere ikamete zorlanarak psikolojik baskının dozu artırıldı. Kendisi müzede bir masa, bir sandalyeden müteşekkil odada görevine başladı. Ferda Eser’in görevden alınması kamuoyunda hakkında olumsuz algı sayıldı. Müvekkil, mahkeme kararı ardından göreve başladığında Genel Sekreter Yardımcısı makam odası boşaltılıp verilmemiş, kendisi yok sayılmıştır. Yargı kararı beklenmedi. Fiilen iş yapamaz durumda etkisiz olması hedeflendi. Hakkında adli idari soruşturma olmadığı halde, toplumda suçluymuş gibi gösterildi. Müvekkil kendisine karşı sistematik olarak uygulanan yıldırma ile ağır moral kaybı yaşamaktadır."

Bugün İzmir 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya, Ferda Eser’in avukatı Ömer Kardeş, Aziz Kocaoğlu’nun avukatı Sevil Cengiz katıldı. Hakim, Ferda Eser’in İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi’nin göreve iade verildiğine dair kararı okuyup dosyaya koydu. Aziz Kocaoğlu’nun avukatı Sevil Cengiz, davanın usule ilişkin yanlış açıldığını, bu konuda karar verilmesini aksi taktirde kanıtlarını sunmak için süre verilemesini istedi. Hakim, taraflara talepleri hakkında 10 günlük süre verilmesini, Ferda Eser’in gösterdiği tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 27 Ekim’e erteledi.

Haberin Devamı


Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı